Uusi B-ihastus

B12-vitamiinista keuhkotaan oikeastaan jokaisessa vegaanilehdessä, jonka olen ostanut. Sinänsä ihan aiheellista, sillä se on ainoa vitamiini, jota ei luontaisesti saa muista kuin eläinperäisistä aineksista. Tänä syksynä mieleeni on hiipinyt ajatus tai lähinnä kauhistelu siitä, mistäköhän oma elimistöni sitä saa. Ainakin kultahippusilta näyttävistä ravintohiivahiutaleista.
DSC_0008 (2)Missä ovat koko vegehistoriani ajan lymyilleet ravintohiivahiutaleet? Jonkin inspiraatiovideon rohkaisemana marssin alkuvuodesta ekokauppaan, ja kauhoin paperipussiin kunnolla ravintohiivahiutaleita. Kotona mietin, mitä niillä pitäisi tehdä. Tyydyin lähinnä maistelemaan suolaista makua satunnaisesti. Myöhemmin näin videolla vilauksen aamupalahetkestä, jossa lapsi ripotteli hummusleivän päälle oluthiivanakin tunnettua ravintohiivaa. Aivan järjettömän hyvää!

Hiutaleista nauttii koko keho, sillä ravintohiivaan lisätään yleensä B12-vitamiinia. Myönnettäköön, että tämä oli aluksi täysin sivuseikka, mutta ehkä yltyvä maailmantuska ja halu huolehtia itsestä parhaalla mahdollisella tavalla on saanut ajattelemaan pienimpiäkin yksityiskohtia. Käsittääkseni mitattujen arvojen perusteella olen terve enkä kärsi minkäänlaisista puutostiloista, mutta onhan se hullua, etten ole todennäköisesti saanut oikeastaan mistään B12-vitamiinia vuosiin, vaikka sen lisäkäytön aloittamista suositellaan heti, kun alkaa vegaaniksi.

Ravintohiivahiutaleita kuvaillaan maultaan hyvin juustoiseksi, mutta sellaista makua en ole itse erottanut. Ennemminkin maku on suolainen ja haju aavistuksen tunkkainen. Siitä ilmeisesti juustoisuus, mutta eivät hiutaleet sitä mielestäni ruokaan tuo. Tai sitten pitäisi kaataa desilitroittain sitä esimerkiksi kauramaitoon lasagnen valkokastikkeen valmistusta varten.

Suosittelenkin nautiskelemaan ravintohiivan ihan sellaisena kuin se on. Hummuksen päälle ripoteltuna itselle sopivalla alustalla, kuten Amurin Helmen aivan ihanalla luomukauraleivällä, joka on tietysti myös vegaaninen.

Ravintohiivahiutaleita saa lähes kaikista keskisuurista  ja suurista päivittäistavarakaupoista, mutta hinta voi olla korkea. Yleensä myös pakkaukset ovat valtavia, mutta maltillisesti käyttäville suosittelen reissua It’s Pureen tai Punnitse ja Säästä -liikkeeseen, jossa ravintohiivaa voi punnita pussiin kilohinnalla sopivan määrän.

Miten pidät huolen B12-vitamiinin saannistasi?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

3 thoughts on “Uusi B-ihastus

  1. Noita ravintohiivahiutaleita käytettiin jo muinoin 80-luvulla, kun itse lopetin lihansyönnin! Silloin vegaanius oli aika harvinaista eikä ollu mitään lihan korvikejuttuja (joita en kyllä tarvitse vieläkään) Miso ja hiivahiutaleet, niillä mentiin! Mä en oo koskaan ottanu B12 purkista, tosin tässä välillä mulla oli käytössä maitotuotteet ja kananmunat, joskus kalakin. Ehkä tohon pitäis nyt vähän paneutua, kun oon taas täysvegaani linjoilla….hiivahiutaleet kyllä löytyy kaapista nytkin, niiden käyttö vaan tuppaa unohtumaan.

    Liked by 1 henkilö

  2. Ai, enpäs tiennytkään, että niitä sai jo silloin. Yllättävää ottaen huomioon Suomen takapajuisuuden. Tuskin kuitenkaan ihan kovin monesta paikkaa niitä sai. Hyvä kuitenkin, että hiutaleet saavat nyt huomiota. Vierastan itsekin purkkivitamiineja. Ennenkin on eletty ilman lisäravinnepillereitä, joten toivon sen onnistuvan nykyaikanakin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.