Edullista ja laadukasta noutoruokaa: Thai Golden Chang

Tuulensuussa majaa pitävä Thai Golden Chang tarjoaa tamperelaisille hinta-laatusuhteeltaan kaupungin parasta thairuokaa. Parhaimmillaan se on kotona nautittuna.
DSC_0010DSC_0012DSC_0015DSC_0014Kahdeksan euroa ja viisikymmentä senttiä. Sillä saa Thai Golden Changista tuhdin kulhollisen riisiä ja kaukalollisen haluamaansa kastiketta, kunhan muistaa syödä kotona, sillä ravintolan koristeellisten seinien sisässä nautittuna hinta kipuaa melkein 15 euroon.

Ikisuosikkini Thai Golden Changissa on  numero 60 – en ala toistaa thainkielistä nimeä. Annoksessa on riisin lisäksi ”chiliä, basilikaa, paistettua tofua ja erilaisia vihanneksia”. Heh, millainen on erilainen vihannes? Muita suosikkejani ovat vihreä curry (62) erilaisilla vihanneksilla ja massaman curry (63) erilaisilla vihanneksilla. Jälkimmäisessä on myös cashew-pähkinöitä ja perunaa. Massaman curry on mieto ja mielenkiintoinen fuusioannos, joka yhdistää Intian ja Thaimaan ruokaperinteen. Varma aloitus! Kaikissa annoksissa voi säätää tulisuutta, jos valmiiksi tarjotut chiliasteet eivät kelpaa. Omaan makuuni ykköstulisuus ei maistu miltään, toinen on jo mukavan kirpsakasti tulinen ja kolmas oikeasti todella tulinen, omaan makuuni liian polttava.

Thai Golden Changin ehdoton etu Tampereen thairuokagenressä on kuitenkin noutohinnoittelu. Tällä hetkellä ja koko kuluneen vuoden voimassa on ollut take away -tarjous, jolla saa ruoan mukaan otettuna hintaan 8,50 euroa. Aika hyvin, kun oikeat hinnat liikkuvat 12:n ja 16:n euron välissä. Muissa vastaavissa paikoissa voimassa ovat prosenttialennukset, jolloin ruoat maksavat reippaasti yli 10 euroa.  Kasvissyöjälle iloinen yllätys on se, että melkein kaikkiin ruokiin kuuluu myös maksutta tofu. Paitsi ei kookoscurryruokiin, mikä on silkka vääryys, sillä ei muissakaan annoksissa makseta ekstraa siitä, että niissä on lihaa. Tofu on niin edullista, että kahden euron lisämaksu valkoisesta soijavalmisteesta tuntuu turhalta, vaikka kyse ei olekaan kuin parista kolikosta. Tofuvääryys toistuu muissa thairavintoloissa ja koskee melkein kaikkia annoksia.

Roima take away -alennus on joka tapauksessa niin hurja, että herää kysymys siitä, kuka enää haluaa syödä samaa pöperöä ravintolassa melkein tuplahintaan. Hinnanerotuksella palvelun ja salaattipöydän pitäisi olla huipputasoa. Changissa asiointi ainakin puhelimitse on helppoa ja sujuvaa, ja ruokien noutaminen sujuu ongelmitta. Tilauksetkin menevät kokemukseni mukaan aina oikein eikä kieli ole ongelma. Kerran tosin chili-basilika-annoksesta jäivät chilit ja basilikat pois, mutta virheitä sattuu. Ravintolassa aterioinnista minulla ei ole kokemuksia, joten on vaikea arvioida, mitä Chang tarjoilee paikan päällä nautittuna. Onko se liki tuplahinnan arvoista?

Tänään päivällisellä todettiin maukkaiksi myös liha- ja kana-annokset. Vaikken itse niihin koskisi, täytyy sanoa, että punainen currykana ja chilinen ja sipulinen naudanliha näyttivät oikein hyviltä. Sellaisilta, että niitä uskaltaa syödä vähän skeptisempikin kulinaristi. Thai Golden Chang on myös hyvä valinta thairuoka-aloittelijalle, mutta se tarjoaa maukasta ja tarpeeksi jännittävää ruokaa Aasian katuruokakojuja kolunneellekin.

Mitä mieltä olet thairuoasta? Onko Thai Golden Chang tuttu?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

One thought on “Edullista ja laadukasta noutoruokaa: Thai Golden Chang

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.