Salaisuus soijakastikkeessa: Soijapapuja, vihanneksia ja makaronia

Jos elämän voisi omistaa kokonaan oleilulle, ei pakasteita varmasti tarvittaisi. Silloin tosin yhteiskuntakin olisi jotakin muuta kuin mitä se on nyt. Ruoka tulisi aina tuoreena lähitiloilta, ja maitopullot odottaisivat kukonlaulun aikaan ovella. Mutta elämä on huonosti nukuttuja öitä, aikaisia aamuja, päivätöitä ja sitä, että yhdenkin työvaiheen välttäminen tuntuu joskus maailman tärkeimmältä. Siksi päädyin pakastevihanneskoukkuun, johon syynä on myös herkullinen makaroniresepti. Tai bowl-nimellähän niitä nykyään kutsutaan.
DSC_0024DSC_0022DSC_0026Kuten ohjeesta saattaa arvata, valmistaminen on yksinkertaista ja vaatii vain yhden kattilan, mikä on itselleni tärkeää. Vihaan kattiloiden pesua, vaikken taloudessamme olekaan se, joka niitä hinkkaa.

Soijapapu-makaronikulho

4 annosta

200g tummaa täysjyvämakaronia | 150g soijapapuja (esim. Pirkka) | 300g pakastevihanneksia (esim. Pirkan kukkavihannessekoitus) | revittyä jäävuorisalaattia, jos haluaa tehdä pastasalaatin | keittoliemen maustamiseen loraus soijakastiketta, kurkumaa jauhettuna ja valkosipulijauhetta

Aloita kiehauttamalla reilusti vettä kattilassa. Lisää jäiset soijapavut, ja anna niiden kiehua hetki. Lisää sitten mukaan makaronit ja pakastevihannekset. Lorauta veteen soijaa, ja mausta liemi kurkumalla ja valkosipulijauheella. Kurkuma antaa kauniin kellertävän värin vihanneksille. Suosin yleensä aidon valkosipulin käyttämistä, mutta työpäivinä ei parane lemuta kovin railakkaasti, joten siksi valkosipulijauhe toimii hyvänä, hajuttomana maun antajana.

Anna seoksen kiehua niin kauan, että makaronit ovat kypsiä. Vihannekset saavat jäädä vähän napakoiksi. Kannattaa myös huomata, että pakastesoijapavut täytyy kiehauttaa joka tapauksessa, vaikka reseptin varioisi pelkäksi salaatiksi eikä keittäisi vihanneksia lainkaan ja jättäisi makaronin pois.

Siirrä kattilan sisältö isoon kulhoon, ja kaada päälle soija-seesamikastike. Sekoita hyvin. Revi mukaan salaattia tarvittaessa. Myös tuoreyrtit, kuten korianteri, toimivat hyvin reseptissä, mutta eivät ole pakollisia.

Tarjoile, tietysti. Tai pakkaa evääksi.

Se kuuluisa ja helppo soija-seesamikastike

n. 0,5 dl

0,5 dl soijakastiketta | ruokalusikallinen seesamiöljyä | 0,5 rkl riisiviinietikkaa

Kaada pieneen astiaan tai desimittaan soijakastike, ja lisää mukaan seesamiöljyä ja riisiviinietikkaa. Sekoita, ja kaada makaroniseoksen päälle. Purista kruunuksi tuoretta limeä, jos sellaiseen on aikaa.

Ei pakasteilla kannata alkaa elää, mutta kieltämättä on mukavaa, kun eväänä on jotakin näin nopeasti valmistuvaa ja tuoreuden illuusion antavaa pöperöä. Salaisuus on soijakastikkeessa.

Mikä on arkiruokasalaisuutesi?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.