6+1 epäolennaista faktaa – eväitä tietokilpailuun

Trivial Pursuit -maraton on vallannut taloutemme. Oikeiden vastausten suoralla tuntuu kuin olisi Haluatko miljonääriksi? -ohjelman huipulla. Sitten tulee NHL-kysymys, joka pudottaa maanpinnalle. Tasaväkinen kilpakumppani on paras peliseuralainen, jota on mukava kurittaa heikoimman osa-alueen kysymyksillä maaliviivalla.
DSC_0005.JPGLinssi on toiselta nimeltään kylvövirvilä. Olen jo tunnettu siitä, että minulla on kylvövirvilää lähes joka päivä eväänä. Siihen ei voi kyllästyä. Jatkossa piristän ruokailuani kutsumalla punaisia linssejä ja riisiä sisältävää ateriaani kylvövirvilää riisillä -annokseksi.

Ruusukaalia voi kutsua myös brysselinkaaliksi. Enpä ollut tajunnut, vaikka tiedän ruusukaalin englanninkielisen nimen, joka nimenomaan on suora käännös brysselinkaalista.

Erkki Junkkarinen nousi pinnalle vuonna 1950 Yksinäinen harmonikka -hitillään. Trivial Pursuit kuvaa osuvasti sitä, mitä pidetään olennaisena tietona. Kotoani löytyvä pelipainos on vuodelta 2005, joten ihan kasarikysymyksillä ei tarvitse visailla. Silti vielä vuonna 2005 on katsottu oleelliseksi tiedoksi Junkkarisen hittibiisi vuosikymmenten takaa. Voitteko uskoa? Junkkarisen musiikki vainoaa pelaajaa useassa kysymyksessä.

Maailman lyhin näytelmä kestää 30 sekuntia. Se on Samuel Beckettin Breath vuodelta 1969. Olisikohan herra Beckettin silti pitänyt vähän lisämateriaalia laittaa teokseensa?

Riikinkukko on lähtöisin Intiasta. Se on myös maan kansallislintu. Sinänsä siis typerää, ettei tullut edes mieleen lajin olevan sieltä kotoisin. Kuvia katsoessa vakuutun siitä, että intianriikinkukkonakin tunnettu tepastelija on kenties maailman kaunein lintu.

Enologi tutkii viinejä. Jos nyt ei kovin syvälle yhteiskunnan epäkohtiin lähdetä, niin tyydyn vain toteamaan, että on vähän kieroutunutta, että viinienkin tutkimiselle on oma oppinsa. Pidän itsekin viineistä ja jollakin älyttömällä tavalla haluan ottaa niistä selvää, mutta sille varattu oppi tuntuu siltä, että huomio kohdistetaan johonkin täysin epäolennaiseen.

+ Hygge-termi tulee tanska kielestä ja tanskalaisesta kulttuurista. Yhtäkkiä kaikki on myös itäisessä Pohjolassa kovin hyggeä. Inasen ärsyttävä ilmiö, mutta miksipä elämästä ei voisi tehdä vähän mielekkäämpää ja kotoisampaa kuin mihin on totuttu raatajien ja sisunauttien maassa. Perisuomalaisella tavalla täytyy kuitenkin olla vähän näreissään hyggeilystä. Elämästä voi tehdä hyvää ilman, että siihen tarvitaan jokin käsite. Mene ja tee elämästä ihana hyggeilemättä.

Näitäkin tietoja ilman varmasti pärjäisi. Paitsi ei Trivial Pursuitissa. Seuraavaa erää odotellessa! Lopuksi täytyy myöntää, että Trivial Pursuit -illat villasukissa ovat aika hyggeä.

Mitä epäolennaista olet oppinut viime aikoina? Innostutko tietovisapeleistä?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

2 thoughts on “6+1 epäolennaista faktaa – eväitä tietokilpailuun

  1. Ehkä vielä joskus teen jollakin näistä tiedoista jotakin! Meillä oli kotona todella vanha Trivial Pursuit, joka suorastaan pursuili kysymyksiä kuten ”Kuka oli pääministeri vuonna 1951 blaa blaa blaa jupakan aikana?” tai ”Kuka suomalainen voitti kuulantyönnön kultaa vuoden 1942…?” . No mistä ihmeestä minä tuollaisia tiedän, miten kukaan tietää? Onni olikin suuri kun saimme sitten joskus uuden Haluatko miljonääriksi pelin, jossa oli vähän tuoreempia kysymyksiä 😀 Disney Pursuit on oma henk. koht. suosikkini 🙂

    Ja ei, en ole tainnut viime aikoina oppia muuta kuin miten koodataan jokin asia x tai poistetaan nettisivujen laatikon boksista varjot.

    Liked by 1 henkilö

  2. Myös monet kirjallisuus- ja taidekysymykset ovat ihan mahdottomia. Sitä luulee tietävänsä aihealueista paljon, mutta ei. Kysytään esimerkiksi eri maiden vanhoja kansallisrunoilijoita. Suurin piirtein tasoa ”Naurun kansallisrunoilija”. Ja huvittavaa, kuinka oleellisiksi olympialaiset tosiaan katsotaan! Tämä vuoden 2004 version, joka meillä on, on ihan kelpo, mutta paljon on muuttunut tuostakin vuodesta ja paljon on myös mukana perinteisiä vaikeita kysymyksiä.

    No kuule, tuossakin on jo paljon oppimista! 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.