Kikhernetonnikala: Kun tunasta tuli lihaton

Liekö joulu saapunut tänne, sillä näyttää siltä, että ainakin resepteihin se on ehtinyt. Tai sitten vain makuaistiin: joulu tuntuu maistuvan vähän joka ruoassa. Aika hyvin jouluruokavihaajalta. Tarjoile kikherneistä tehtyä tahnaa, jota kikhernetonnikalaksikin kutsutaan, leivän täytteenä tai salaatissa pikkujoulupöydän menussa.
DSC_0006Aivan alkuun paljastettakoon, etten ole koskaan syönyt tonnikalaa. Kikhernetonnikala onneksi tavoittelee vain samoja käyttötarkoituksia kuin tonnikala, sillä harva kalaista makua kaipaa, jos eväkkäät eivät muutenkaan ole mieleen. Hileisen tonnikalan tuntua kikhernetahnaan saa jättämällä herneiden kuoria seokseen ja ripottelemalla päälle ravintohiivahiutaleita.

Kikhernetonnikala

Purkki kikherneitä | 2 rkl oliiviöljyä | 2 rkl sitruunan mehua | 2 tl soijakastiketta | 1 rkl dijonsinappia | ripaus suolaa | 1 tl paprikajauhetta | halutessasi päälle ravintohiivahiutaleita

Murskaa kikherneet haarukalla rouheaksi mössöksi. Kovin sileää seoksesta ei kuulu tulla, joten monitoimikoneet kannattaa jättää hyllylle. Sekoita mausteet rouhittujen kikherneiden joukkoon. Jenkkiresepteissä suositaan myös majoneesin lisäämistä seokseen, mutta mielestäni se on tarpeetonta – ja epäterveellistä. Sinappikaan ei ole välttämätön ainesosa, mutta jouluteemaan se sopii hyvin, ja tuo kaivattua kermaisuutta kikhernetonnikalaan.

Psst. Entistä enemmän jouluista makua kikhernetonnikalaan saa lisäämällä siihen jauhettua inkivääriä ja muskottipähkinää.

Joko olet kokeillut kikhernetonnikalaa? Heräsikö ajatuksia?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.