Tofunugetteja viikonloppupöytään!

Mielessä se surullisen kuuluisa terveellinen herkku viikonlopulle? Kylvetä tofupalasia kasvijuomassa ja jauhoissa! Luota leivittämiseen, vaikka se oikeasti onkin ihan turha keksintö kokkaushistoriassa.
DSC_0003Tässähän tuli jo varsinainen mainospuhe reseptilleni. Leivittäminen sisältää turhia jauhoja, mutta toisaalta ei kai kaikkea aina tarvitse tarpeellisuusasteikolla arvioida. Minun maailmaani tofunugetit avarsivat, sillä en ole koskaan edes maistanut kananugetteja, joten olen siten myös jäävi arvioimaan näiden pallukoiden vastaavuutta siipikarjaveljiinsä.

Terveellinen herkku on muuten surullinen käsite siksi, että totta on se, että joskus pitää herkutella, ja silloin se kannattaa tehdä kunnolla, mutta tietenkin järkevästi. Herkutteluhuumaan ei ole oikotietä, ja se, joka väittää, että tofunugetit ovat parasta, mitä herkkukaapista löytyy, huijaa varmasti. Ovat tofunugetit onneksi sentään se järkevä valinta, hauska kokeilu ja täyttävä ateria.

16 kolmionugettia

Valkoisia jauhoja | korppujauhoja | kasvijuomaa | 500g tofua | valkosipulijauhetta | paprikajauhetta | suolaa | pippuria | kurkumaa | ravintohiivahiutaleita

Kuivaa tofu hyvin talouspaperilla. Viipaloi tofukuutio, ja puolita palaset, jotta nugeteista tulee kolmionmuotoisia. Kuivaa vielä paperilla painellen tofukolmiot. Jätä palaset odottamaan leivittämistä. Mittaa sitten eri kulhoihin valkoinen jauho, kuten vehnäjauho tai mantelijauho, yhteen sekoitetut ravintohiivahiutaleet ja korppujauho sekä kasvijuoma, kuten manteli- tai kaurajuoma. Sekoita mausteet ja suola korppujauho-ravintohiivahiutaleseokseen.

Aloita sitten leivittäminen. Pyörittele tofupalaa kevyesti jauhossa, kasta sitten kasvijuomaan ja pyöritä lopuksi hyvin korppujauhoissa. Laita pellille odottamaan paistoa. On muuten sangen miellyttävää, kun kasvijuoman turvottama korppujauho takertuu sormenpäihin. Siinä tulee aavistuksen mieleen lapsuuden hiekkaleikit.

Paista nugetteja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Käännä, ja paista toiset 10 minuuttia, kunnes kuori näyttää rapealta. Jäähdytä hieman, ja tarjoa dippikastikkeen kanssa. Nugetithan eivät tofulle tyypilliseen tapaan maistu miltään, joten dipiksi kannattaa valita tulinen kastike. Tai sitten kannattaa etsiä ratkaisua makuongelmaan tofumarinadista.

Annan vielä yhden mahdollisuuden tofunugeteille. Seuraavaksi kokeilen marinoida tofut ensiksi soija-seesamiöljy-riisiviinietikkaseoksessa, ennen kuin alan hosua korppujauhojen kanssa. Se, mitä soijakastike ei pysty pelastamaan, on jo kuollut.

Mitä edes hitusen terveellisempiä suupaloja viikonloppuna voisi tarjoilla?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.