Villen vegaaninen pakasteyllätys

Voi, kuinka kateellinen olinkaan yhdysvaltalaisvloggaajille, joiden padoissa porisevat nuudeleiden seassa ’vegan dumplingsit’, eli vegenyytit. Täällä ne tunnetaan pelmeneinä. Mikä mahtava yllätys Kuninkaankulmasta löytyikään, kun bongasin vegaaniset pakastenyytit pakkaskaapista!
DSC_0120DSC_0115DSC_0112DSC_0127Nyyttien valmistaja Deliciest on kotisivujensa mukaan vuonna 2008 perustettu perheyritys. Miten Ville, Haapasalo siis, tähän liittyy? Hän näyttää keikkuvan monen tuotesarjan keulakuvana, ja Deliciestin kotisivujen mukaan Haapasalo on myös osallistunut tuotteiden kehittämiseen. Pelmenisarjaan Haapasalo sopiikin oikein mainiosti Venäjä-historiansa ja -tietämyksensä ansiosta.

Deliciestin Villen pelmenivalikoimaan kuuluu kaksi vegaanista vaihtoehtoa: parsakaalilla höystetty ja sienitäytteinen. Arvostan sitä, ettei ainakaan parsakaalimaussa ole lisäaineita, ja maku on muutenkin puhdas. Hintaa 400 gramman säkillä on noin 3,5 euroa, ja niitä voi bongata pakastealtaista esimerkiksi K-ketjun kaupoista. Sanoisin, että hinta-laatusuhde on kohdillaan, vaikka se hieman närästääkin, että ainakin meidän lähi-K-Supermarketissa lihavaihtoehdot maksoivat vähemmän kuin vegaaniset vaihtoehdot. Jälleen kerran: sika-nauta maksaa vähemmän kuin parsakaali.

Pelmenit on helppo valmistaa. Kaada vesi kattilaan, mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi laakerinlehdillä, ja kiehauta. Lisää sitten joukkoon pelmenit, ja keitä vajaat 10 minuuttia. Varo, etteivät pelmenit tartu kattilan pohjaan, joten pari kertaa kannattaa sekoittaa. Tarjoile pelmenit kulhosta, ja lorauta päälle soijakastiketta. Aidossa venäläiskeittiössä ruokalaji tarjoillaan smetanan kera. Niin lähellä kuin itäraja onkin, venäläinen keittiö on jostakin syystä pysynyt borssikeittoa lukuun ottamatta kovin tuntemattomana valtavirralle. Mikä lie historiallinen pelko livahtanut keittiöönkin.

Pelmenit, dumplingsit tai nyytit – millä nimellä niitä haluakaan kutsua – ovat nopea ruoka arkeen ja pikainen ruokakulttuurimatka. Pelmeneiksi kutsuttuna nyytit johtavat suoraan itään, ja on mausteista kiinni, pysähtyykö matka jo entiseen Neuvostoliittoon vai jatkuuko se kenties Kaakkois-Aasiaan asti, jossa  etenkin Länsi-Kiina on kuuluisa nyyteistään.

Oletko tutustunut ennen Deliciestin tuotteisiin tai vegaaninyytteihin? Kutkuttavatko pelmenit omia makuhermojasi?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

2 thoughts on “Villen vegaaninen pakasteyllätys

  1. Miehekkeeni on aina syönyt pelmenejä majoneesin kanssa, näin hän on oppinut lapsena (venäläinen äiti). Meiltä löytyy myös vanha venäläinen pelmenirauta, joka kovin on odottanut käyttöön pääsyä. En vain tiedä mitä laittaisin täytteeksi ja siihen se teko onkin aina töksähtänyt.

    Olikin kiva kun nyt on tullut näitä vegaanisia vaihtoehtoja pelmeneistä ja olen minäkin päässyt kokeilemaan näistä kumpaakin. Parsakaali versio oli ihan ok, mutta sienillä täytetyt meinasivat jäädä kokonaan syömättä sekä minulta että miehekkeeltä. Tökki todella pahasti ja pidämme kuitenkin kumpikin sienistä. Villen vegaaninen majoneesi on muuten yksi parhaista, mitä tällä hetkellä on kaupoissa 😀

    Liked by 1 henkilö

  2. Täytyykin pienestä majoneesivihasta huolimatta tutkia Villen vegeneesiä! Itse en tykkää sienistä yhtään, joten en edes yritä maistaa sienipelmeneitä – kypsää 😀 Pidän siitä, että pelmenit valmistuvat nopeasti ainakin keittämällä. Ei varmastikaan se aidoin tapa, mutta hyvä kokemus!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.