Koskipuiston Huviretki tarjoaa suolaisen reissun 90-luvulle

Lama-ajan luksus on käsin kosketeltavaa kaupungin parhaalla paikalla sijaitsevassa Huviretkessä, jossa huvi maistuu suolaiselta, ja sellaisia ovat myös hinnat. Ruokalista yhdistelee tuttuja perheravintolaklassikoita uutuuksiin, kuten soijakebabiin.
DSC_0004DSC_0006DSC_0002DSC_0018DSC_0023DSC_0011Koskipuistossa on vihdoin lunta. Astelemme sisään Huviretkeen itsenäisyyspäivän aattona. Heti ovensuussa mielen valtaa epätoivo. Syksyn uudet ylioppilaat ovat vallanneet ravintolan, ja liikkeellä on muutenkin porukkaa tavallista enemmän. Ihme tapahtuu, ja saamme pöydän aivan ikkunan vierestä. Yleisilme ravintolassa on ehtaa 90-lukua. Siitä pitävät huolen kokolattiamatto, punaruskeasta puusta tehdyt huonekalut ja laivabuffetista tuttua tyyliä muistuttava perusolemus. Tässä vaiheessa mainittakoon, että Huviretki on myös Cumulus Koskikadun hotelliravintola.

Tarjoilija tiedustelee juomavalintamme, ja katoaa sitten jäljettömiin. Pitkän tovin kuluttua saamme kertoa tilauksemme ja siirtyä alkupalapöytään. Minä tilaan vegaanisen Oumph!-burgerin, ja seuralaiseni luottaa neljän täytteen pizzaan. Kummankin hinta on reilut 15 euroa. Alkupala tarkoittaa tässä tapauksessa leipää. Ottaen huomioon koko listan hintatason leipäpöytä on melko surkea esitys. Tarjolla olevat leivät ovat onneksi pehmeitä, ja esillä on perusvoin lisäksi tomaattista pestoa ja avokadorahkariiniä, eli yritystä on edes hieman. Valitettavasti leipäpöytä kertoo kuitenkin siitä, ettei aikaa tai kiinnostusta ole ylläpitää salaattipöytää, joka kieltämättä olisi jäänne 90-luvulta – ainakin huonosti toteutettuna.

Kun ruoat vihdoin saapuvat, mieli kohenee. Purilaisannos on kaunis, ja pizza iso, kuten hinnan mukaan voi odottaa. Oumph! on soijasta tehty vegaaninen kebabvalmiste, jota pääsen vihdoin kokeilemaan ensimmäistä kertaa. Huviretken burgeresitykseen kuuluu BBQ-marinoitu Oumph!, sydänsalaattia, ranskalaisia, maissia, kookosta ja perussalaattia. Kuvissa näkyvä mystinen valkoinen sula lienee kookosta. Sen tajuan vasta tätä kirjoittaessani, koska annoksessa se maistuu vain juoksevalta kermalta. Varsin mielenkiintoista kutsua kookokseksi ilmeisesti kookosmaitoa, jota on läiskitty purilaisen pohjasämpylään niin, että sämpylä on muuttunut velliksi ruokailun loppupuolella. Annoksen päätähti Oumph! on koostumukseltaan hyvin sitkeää ja lihaista; ei omaan makuuni käypää, mutta mielenkiintoinen kokemus. Harmi vain, että BBQ-marinointi on tehnyt siitä aivan liian suolaista. Niin suolaista, että annos koettelee sietokykyäni. Tilannetta ei pelasta edes grillimaissi tai sydänsalaattikarahka.

Seuralaiseni pizza on rasvainen, suolainen ja täynnä lihaa, kuten fantasiavalintojen perusteella voi odottaa. Se on kookas perheravintoloista tuttu pizza, joka ei jätä muistikuvia: mukava ja turvallinen peruspizza. Valitettavasti lätty ei kuitenkaan ole ihan 15 euron arvoinen, kun ottaa huomioon fantasialistan täytevalintojen tavallisuuden. Melkein puolet halvemmalla voi saman annoksen nauttia muualla.

Huviretki on auttamatta jämähtänyt viime vuosituhannelle, mutta sen suurin ongelma liittyy hintatasoon. Laadukas ravintola voi kilpailla ruoalla, mutta jos lista tarjoaa ylihinnoiteltuja pizzoja ja liki 20 euroa maksavia leipäsiä, täytyy rahapuoleen tehdä viilauksia. Tavallinen pöperö ei nyky-Suomessa voi maksaa tuplasti sen verran, mihin yleinen hintataso on asettunut.

Oletko käynyt Huviretkessä? Toimivatko hotelliravintolat ylipäätään?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

4 thoughts on “Koskipuiston Huviretki tarjoaa suolaisen reissun 90-luvulle

 1. Huviretki kieltämättä tuntuu 90-luvun jäänteeltä – etenkin sisustus kaipaisi modernisointia. Mutta onneksi olemassa on ihan kelpojakin hotelliravintoloita, kuten Ilveksen Masuuni, Tammerin Trattoria ja Tornin Grill it 🙂

  Tykkää

 2. Ja sisustuksen modernisointi ei kuitenkaan ihan kamalasti rahaa vaatisi. Pienilläkin asioilla saa muutettua ilmettä paljon. Täytyykin testailla noita mainitsemiasi. En nimittäin ole käynyt yhdessäkään noista! 🙂 Kiitos vinkeistä.

  Tykkää

 3. Viimeinen valinta ruokapaikasta olisi kyllä hotelli, varsinkin kun on mistä valita! Scandiceissa onneksi nykyään aamupala pelaa, mutta ainakaan Porissa ei listalla ollut vegaanisia annoksia ollenkaan ja ei jääty niiden perään kyselemään hintatason takia. Samaan hintaan syö todella ruhtinaallisesti paremmassa ravintolassa. Hauskaa kun aamupalalla vegaanit huomioidaan, mutta muuten ei. Ja se hyvin lihaisa mainoskuva, että meillä on myös kasvisruokaa. Lähinnä nostaa niskavillat pystyyn. 😀 Sokos ketjun hotelleissa taso vissiin parempi, mutta omakohtaista kokemusta ei ole muusta kuin Tornin drinksuista. 😉

  Tykkää

 4. Itse asiassa päädyin Huviretkeen siksi, että seuralaisellani oli sille 30 euron lahjakortti. En todellakaan maksaisi itse yli 15 euroa noista sapuskoista.

  Viime vuonna yövyin Cumuluksissa ja Sokos-hotelleissa, ja niissä kyllä aamupalat olivat melko surkeat, mutta veikkaan, että nyt melkein vuoden jälkeen tilanne on parempi.

  Tornin drinksuista on itsellänikin vain kokemusta, ja se kokemus oli kyllä pettymys. Pikkuruinen margarita maksoi yli 13 euroa. Ehkä täytyy tehdä uusi tarkastuskäynti pian!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.