Kuka eka Koskenrannassa!

Loppuvuodesta myyntiin tullut Tampere-aiheinen, Trivial Pursuit -pelin sukulainen Nähdään Kosken rannassa nivoo yhteen nippelitiedon Suomen merkittävimmästä sisämaakaupungista. Peli sopii melkein kaikille muutamasta kompastuskivestä huolimatta.
DSC_0027DSC_0028DSC_0030Jesper Von Hertzenin suunnittelema peli noudattaa samaa ideaa kuin hänen muutama vuosi sitten ilmestynyt Helsinkiin keskittyvä Nähdään Kellon alla -peli. Kysymyskategorioita on kuusi: rakennukset ja patsaat, kadut ja puistot, historia ja ihmiset, kulttuuri ja urheilu, yritykset ja ravintolat sekä luonto ja muut, näin tiivistettynä. Oikeasti pelikorttien luokat ovat paljon laajempia.

Lähtöpaikkoja on myös kuusi, ja jo tässä vaiheessa pelilaudalla saattaa käydä ilmi pelaajien kotiseutuhistoria. Kannattaa varoa riitoja, sillä tuntuu pahalta, jos vanha kunnon pispalalainen tai amurilainen joutuu aloittamaan pelinsä Hatanpäältä! Ei tule kuuloonkaan. Pelin voittaa yksinkertaisesti se, joka saapuu ensimmäisenä Koskenrantaan.

Hyvät puolet:

 • Kysymyksiä on runsaasti. Pelin mukana tulee pari pakkaa myös ruotsinkielisiä kysymyskortteja. Kieliryhmien huomiointi on hieno juttu.
 • Vaikeustasoja on kaksi: helppo ja vaikea. Avoimet kysymykset toimivat pelikorteissa paremmin kuin kirjainvaihtoehdot. Ainakin pro tamperelaisille.
 • Vaikka luulee tietävänsä paljon, oppii uutta.
 • Peli korostaa kotiseuturakkautta ja jättää hyvän mielen. Mahtavaa, että tällaisia tehdään!

Parannettavaa:

 • Kysymyskorteissa on ikävän paljon kirjoitusvirheitä, ja kuulemma myös joitamia asiavirheitä. Näihin en ole itse vielä törmännyt.
 • Reitti aloituspaikoista Koskenrantaan on melko lyhyt, ja kaksin pelatessa peli päättyy nopeasti. Voi tosin toimia paremmin isolla porukalla pelatessa.
 • Pelilaudan ulkoasu on melko tylsä. Kaipaisin Trivial Pursuitista tuttua eleganssia.

Uskon, että peli toimii parhaiten, kun sitä pelaa isolla porukalla. Kenties antoisin peli on sellaisille, jotka ovat asuneet Tampereella jo jonkin aikaa, mutta eivät ole ehkä syntyperäisiä tamperelaisia. Nippelitietokeräilijöille ja ties kuinka monennen polven tamperelaisille peli käy melko nopeasti helpoksi. Veikkaan silti, että uutuuspeli on mainio lisä tamperelaiskotien joulupuuhiin. Kannattaa olla nopea, sillä pelejä ei ainakaan alkuun ole painettu ihan valtavaa kappalemäärää kuulemani mukaan.

Nähdää Kosken rannassa maksaa 45 euroa, ja sen voi ostaa esimerkiksi Taito Shopista, joka sijaitsee Koskikeskusta vastapäätä Hatanpään valtatiellä.

Heräsikö kiinnostus? Millä tasolla arvioit oman Tampere-tietämyksesi olevan?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

3 thoughts on “Kuka eka Koskenrannassa!

 1. Mielenkiintoinen peli! Tuota voisi olla hauska pelata, mutta voi olla, että olisi minulle liian vaikea. Pari vuotta vasta Tampereella asuneena olen edelleen aika pihalla jutuista 😀 Toivottavasti tuo tulisi lautapelikahvila Tavernaan niin pääsisi kokeilemaan 🙂

  Tykkää

 2. Luulen, että peli sopii nimenomaan sinulle! Koska vaikeustasoja on kaksi, helpot kysymykset sopivat vähemmän aikaa asuneille, mutta tarjoavat myös hyvää haastetta. Jos on asunut Tampereella kauan tai koko elämänsä, helpot kysymykset ovat liian helppoja: sellaisia, jotka ”vain tietää” tai on tiennyt niin sanotusti aina. Kannattaa kokeilla! 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.