Tyhjiä arpoja ja rasvaisia perunoita

Suosittelen lämpimästi suuntaamaan katseen kohti vuodenvaihdetta, mutta sitä ennen taltioin bittiavaruuteen tämän vuoden joulun.
DSC_0010DSC_0039DSC_0021DSC_0045DSC_0029 (2)DSC_0042DSC_0016DSC_0035Turha valehdella, ettei lumi vaikuttaisi joulufiilikseen. Vaikuttaa. Tietenkin. Mutta lienee myös syytä hyväksyä, että jo ilmastonmuutoksen vuoksi valkeat joulut tulevat olemaan harvinaista herkkua – sellaista, josta puhumme vielä joskus käyttäen ”silloin ennen vanhaan” -sanontaa.

Raha-arvat ovat kerrassaan järjetön, mutta äärimmäisen kutkuttava lahja. Pienellä hinnalla antaa toiselle valtavasti toivoa, vaikka uhkapelit ovatkin kyseenalaisia. Eipä Ässäarpa kerran vuodessa kuitenkaan ojaan suista. Tänä vuonna äitini hävisi yllättäen perheemme perinteisen jouluvisan, ja voitti lohdutuspalkintoarvastaan 30 euroa. Hyvin hävitty! Sukulaisille annetuista euron arvoista ei tullut oikeastaan mitään.

Ei kannata potea huonoa omatuntoa siitä, että valmistaa uunissa superrasvaisia perunoita. Hasselbackan perunat kerran vuodessa tai vähän useamminkin nautittuna eivät horjuta kansanterveyden yleistilaa. Huomasin myös, että seitanista on mahdollista saada yliannostus, Keijun sitruuna-basilikaoliiviöljy on aivan liian sitruunaista, vaalea pasta on syntisen hyvää ja vegaaninen kermakastike mummolan makuista, vaikka mummi pyörtyisikin, jos kuulisi kermakastikkeen tehtävän kauravalmisteesta ja soijakastikkeesta.

On täysin normaalia hankkia uusia joulukuusenkoristeita, kun vanhat alkavat hajota käsiin. Niin rakkaita kuin ne ovatkin, täytyy Tigerista ostettujen koristeiden seuraavien vuosikymmenten aikana luoda itselleen samanlainen klassikkostatus. Se täytyy todeta, että kyllä ennen vanhaan halpalaatukin oli nykyistä parempaa.

Nykyajan lelut ovat pelottavia. Takaperin voltin heittävä poni oli liian hurja minulle, joten puristin tiukasti jouluaaton iltaherkkupöydässä kahvikuppostani, kun poni hyppi pöydällä voltteja tehden. Sitä paitsi 6-vuotiaat ovat paljon taitavampia selvittämään, miten lelu toimii. On se kumma, kun ei tällä tutkinnolla ja näillä elinvuosilla saa edes yhtä ponia hyppäämään.

Alkaako joulu tulla jo korvista ulos?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.