Ihan kuin kylässä ennen vanhaan

Skoda kiisi hurjaa vauhtia moottoritiellä. Matka naapurikuntaan tuntui ikuisuudelta. Lasta teiden valot, opasteet ja kurvit eivät inspiroineet, mutta perillä hymyilytti. Olihan suvun yhteinen sunnuntaikyläreissu, josta mieleen ovat jääneet pasteijat. Vähintäänkin ne ovat nostalgisia lapsuusherkkuja ajan hengen mukaan. Nykyään ne taltuttavat vähän railakkaammissa aikuisten juhlissa nälän hyvin. Niitä juhlia ei muuten suvun kanssa pidetä.
DSC_0026DSC_0021DSC_0028DSC_0022
Vegaaniset soijarouhepasteijat ovat kaukana 90-luvun teemoista, mutta ne maistuvat itse asiassa ehdalta kotituotannolta. Hyvällä tavalla tietenkin. Aasialaisen vivahteen pasteijoihin saa luotua soijakastikkeella, jota käyttämällä ei myöskään tarvitse lisätä suolaa. Pilkuntarkka kokki käyttää tuoreyrttejä, mutta kuivakaapillakin pääsee jo pitkälle.

Mausteiset soijarouhepasteijat

20 kpl

10 voi- tai lehtitaikinalevyä | 2 dl soijarouhetta | 1 dl vettä | 0,5 dl soijakastiketta | loraus öljyä | 2 dl kaurakermaa | yrttimaustetta | pippuria | chilijauhetta | valkosipulijauhetta | herne-maissi-paprikasekoitusta | kaksi isoa sipulia | 0,5 dl kaurakermaa voiteluun | sitruunapippuria myllystä pinnalle

1. Sulata taikinalevyt, ja leikkaa ne kahtia.
2. Kaada pannulle loraus öljyä ja soijakastike. Kiehauta. Lisää soijarouhe ja vesi sekaan. Sekoita hyvin. Pilko sipuli.
3. Anna soijarouheen turvota. Kun neste on suurimmaksi osaksi haihtunut,  mausta rouhe. Siirrä rouhe pannun toiselle laidalle, ja lisää tyhjälle alueelle sipuli. Paista sipulipalat. Lisää herne-maissi-paprika vähän ennen kuin sipulit ovat kypsiä.
4. Sekoita seos hyvin, ja lisää kaurakerma. Sekoita, ja anna levätä pannulla hetki miedolla lämmöllä niin, että jäinen herne-maissi-paprikaseos on varmasti sulanut.
5. Kaada seos kulhoon, ja ala täyttää pasteijoita.
6. Purista pasteijoiden reunat hyvin yhteen, ja tee haarukalla saumoihin kuviointi painamalla.
7. Nostele pasteijat pellille, ja voitele ne runsaalla kaurakermalla. Rouhi päälle sitruunapippuria.
8. Paista pasteijoita uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ne näyttävät kypsiltä, eli sopivasti ruskistuneilta. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua, niin pasteijat tiivistyvät entisestään ja maut tasaantuvat.

En malta olla sanomatta, että näillä oli oikein helppo puijata sekäsyöjiä. En ole itse kovin innokas soijarouhefani, mutta näköjään toimii, kun kaipaa ”Tämäpäs onkin vegaaniruokaa!” -hetkiä. Sopii sitä paitsi tammikuun alussa alkaneeseen vegaanihaasteeseen – ja tietenkin entisaikojen kyläreissujen tunnelmointiin.

Mitä tapahtui sunnuntaikyläilylle? Vaihtuivat kai perjantain juhlaan.

Vieläkö voitaikinaherkut uppoavat? Millä täytät pasteijasi?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.