10x Näin selviät kurjasta talvesta

Pihlajanmarjojen on voitava pahoin. Ei kai kukaan vapaaehtoisesti nökötä paikoillaan ja ota vastaan tuulta, pyryä, kuuraa ja kasaa lunta vielä kesän päälle? Talvi on ideana todella kiva – jos saisi pysyä sisällä tai opettelisi pukeutumaan sään mukaan. Ja ennen kaikkea: jos talvet olisivat talvia ilman loskaliejua. Tässä vinkkilista lopputalveen:
DSC_00551. Kuuntele vieraskielistä musiikkia, jonka sanotuksista et ymmärrä mitään. Kuvittele, mitä kappaleissa sanotaan. Keksi itse, ja eläydy. Saatat saapua aivan uusiin maisemiin.

2. Käy teatterissa. Hyödynnä mahdolliset alennukset, ja pohdi, kumpi voittaa: leffa vai teatteri. (Tähän jatko ei ole ”karhu vai leijona”, vaikka Pekka Ruuskan Rafaelin enkeli alkaisi soida päässä. Jos ei alkanut, nyt se viimeistään käynnistyi.) Kenties perinteisemmin ajattelevat näkevät teatteritaiteen kulttuurisesti merkittävämpänä kuin elokuvateollisuuden. Höps, molemmissa on puolensa. Tietysti. Kaksi yhden hinnalla -tarjouksia saa yleensä saman päivän näytöksiin. Kannattaakin hyödyntää vuoden 2018 Tampere tunnetuksi -passi, kun se tulee myyntiin.

3. Tee herkkusalaatti, ja anna osasi hyvinvointitammikuulle. Kaikkihan, mistä itse tykkää, on herkkua. Jos on intoutunut vegaanihaasteeseen, kannattaa kokeilla pastasalaattia soija-seesamimarinoidulla tofulla. Uita tofupaloja soijakastikkeen ja seesamiöljyn sekoituksessa, paista ne, ja lisää revityn jääsalaatin, kurkun ja sipulin kanssa samaan kulhoon. Lisää sitruuna-basilikaoliiviöljyllä hellittyä fusillipastaa kylkeen.

4. Läträä kosmetiikalla. Arki ja juhla todellakin vaativat joskus raikkautta. Voisipa sanoa hyvällä omalla tunnolla ”joskus”. Siis usein. Suosittelen Garnieria ja korealaista Holika Holikaa.

5. Raivostu lähiravintolalle, ja pohdi, mikä ruokapaikka olisi hilujesi arvoinen. Toiko uusi vuosi hinnankorotuksia suosikkiraflaasi? Kyllä! Haasta vanhat ruokailutottumukset, ja kanna pennoset sellaiseen paikkaan, jonka hinta-laatusuhde ansaitsee ne. Mielestäni hinta ei ole merkittävin asia, vaan se, miten se kohtaa laadun. Jos se suhde on pielessä, saavat linssit puolestani hautua vaikka mädiksi padoissa. Ps. Kasvissyöjän hyvänä ravintolamittarina myös toimii tofun laatu, määrä ja hinta.

6. Lähde pulkkamäkeen, ja mieti, miten ihmeessä jaksoit tehdä sitä lapsena säästä riippumatta tunteja päivittäin. Ihme, ettei käynyt pahemmin, kun miettii kaikkia hypittyjä hyppyreitä ja hurjastelumäkiä. Jos nyt ei houkuta pulkkamäki, käy edes nuuhkimassa talvipäivän tunnelmaa läheisellä mäellä. Missä niitä edes on nykyään?

7. Käy kävelyllä niin, että se päätyy kaupunkisi kahvilaan, jota markkinoidaan enemmän turisteille kuin paikallisille. Mieti, kuinka kivassa kaupungissa asut. Nauti vieraskielisestä puheensorinasta, ja muista pitää hetket sellaisena harvinaisena luksuksena, joka auttaa palauttamaan kaupungin hyvät puolet mieleen, kun tarvitsee.

8. Auta turisteja. Turistit hukassa ja kaupan myyjä piilossa? Jos joku poloinen tänne synkkään talvimaahamme on eksynyt, on syytä auttaa hädässä. Arjen kiperät tilanteet ovat yleensä mitättömiä, mutta äärimmäisen raivostuttavia. Varsinkin, jos on turistina pussittanut ja latonut kärryn täyteen hedelmiä ja vihanneksia ja tajunnut sitten, että ne pitää punnita. Sellaisten lappujen perusteella, joita ei edes ymmärrä. Laita vaaka laulamaan matkailijan puolesta. Lopuksi kannattaa muuten miettiä, missä on kaupungin matkamuistomyymälä, jotta vastaus löytyy oikealla hetkellä takataskusta.

9. Lähde matkalle – muistoihisi. Jo tehdyt matkat ovat ilmaisia pakoreittejä lomalle. Niitä ei kukaan voi viedä sinulta. Eikö tullutkin yllättävän lämmin ja hyvä mieli? Mihin matkustit? Minä kävin Vietnamin Sapassa Holiday Hotel Sapan sviitin parvekkeella.

10. Kun kaadut, jää hetkeksi paikoillesi. Katso taivaalle. Varmasti pännii heittää niin sanotut lipat lähikaupan takana, mutta älä välitä. Äläkä nouse ihan heti. Katso taivaalle. Näkyykö tähtiä? Ei varmaankaan, mutta kuvittele ne tai punaisena riehuva talvinen auringonlasku. Meillä on asiat aika hyvin tästä kurjasta vuodenajasta huolimatta.

Miten selviydyt talvesta? Vai onko se vuoden parasta aikaa?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.