Soijarouhebolognese – kaikkien maanantairuokien ykkönen

Soijarouhe on edullinen ja monikäyttöinen kasviproteiinin lähde, josta väärin käytettynä tulee mautonta liejua. Maanantaisin ei ole varaa epäonnistua kyökissä, mutta helppo ja halpa luottoresepti laittaa tehokkaasti ruokailijan kuriin viikonlopun jäljiltä.
DSC_0108DSC_0110DSC_0112

Soijarouhebolognese

2–3 annosta

Täysjyväspagettia | purkki Xtran luomutomaattimurskaa | 2 dl soijarouhetta | 2 dl vettä | reilu loraus öljyä | kasvisliemikuutio, esim. Reformi | yksi sipuli | yksi valkosipulinkynsi | 1 tl paprikajauhetta | 2 tl jauhelihamaustetta | ripaus suolaa | 2 tl kuivattua oreganoa tai pizzamaustetta | 1 tl pippurisekoitusta | tilkka oliiviöljyä

1. Silppua sipulit. Kuumenna loraus paistoöljyä pannulla, ja paahda sipulisilppu ja paloiteltu valkosipulinkynsin öljyssä. Lisää noin puoli desiä vettä ja heitä sekaan kasvisliemikuutio. Anna kuution sulaa rauhassa. Laita tässä vaiheessa spagetti kiehumaan.
2. Kun kasvisliemikuutio on liuennut, kaada soijarouhe pannulle. Pyörittele se nesteen sekaan, ja lisää vettä tarvittaessa, jotta rouhe kostuu kokonaan. Arviolta vettä menee yhteensä noin 2 dl. Tomaattimurska on myös vetistä, joten kahta desiä enempää vettä ei kannata laittaa.
3. Mausta soijarouhe suolalla, jauhelihamausteella ja paprikajauheella sekä pippurisekoituksella. Paista soijarouhetta muutama minuutti pannulla.
4. Lisää tomaattimurska ja sekoita se soijarouheeseen hyvin. Pienennä levy miedolle lämmölle, ja anna kastikkeen muhia. Kun ylimääräinen neste on haihtunut, lisää vielä kuivattu oregano ja pieni tilkka oliiviöljyä. Sekoita hyvin, ja tarjoile täysjyväspagetin kera.

Soijarouhe ei ole suurin suosikkini, mutta edullista se kieltämättä on. 500 gramman pussi maksaa hieman alle kolme euroa, ja siinä on huonon arviointikykyni mukaan 10 dl soijarouhetta. Jos yhden ihmisen annos sisältää yhden desilitran soijarouhetta, jää yhdelle annokselle hintaa vajaat 30 senttiä.

Suosittelen käyttämään kastikkeessa nimenomaan Xtran luomutomaattimurskaa (noin 0,60€). Ei ehkä kuulosta kovin fiiniltä – niin kuin ei arkikaan. Xtran luomutomaattimurskassa on suuria tomaatin paloja, jotka sopivat hyvin bolognesen luonteeseen. Lisäksi luomuversiossa on tölkinavausklipsi kiinni, mikä helpottaa elämää enemmän kuin osaa edes arvata. Ja minähän osaan, sillä en ole vielä oppinut enkä jaksanut harjoitella tölkin avaamista sillä inhottavalla metallisella vehkeellä. Takaisin asiaan: Muttia en sen erinomaisuudesta huolimatta suosittele, sillä se on liian sileää ja muodostaa soijarouheen kanssa puuromaisen seoksen.

Arjessa soijarouhe lunastaa paikkansa helppoudellaan ja säilyvyydellään. Soijarouhebolognese itse asiassa vain paranee vanhetessaan, jos siis puhutaan muutamasta päivästä. Kolmen päivän eväät voi huoletta tehdä tällä reseptillä.

Resepti on hyvin uskollinen PS Olen vegaani -Youtube-kanavan alkuperäiselle ohjeelle, jota olen muuntanut hieman enemmän omaan makuuni sopivaksi.

Mikä on kiireisten päiviesi luottoresepti?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.