Blogikuolema: Lukeeko kukaan enää kysymyspostauksia?

Tiedän olevani pahasti myöhäisherännäinen blogihommissa. Olisi pitänyt aloittaa jo vuosia sitten, julkaista omakuvia ja paljastuksia elämästä ja tarttua helppohin kiertoformaatteihin, kuten kysymyspostauksiin ja ketjuhaasteisiin.
DSC_0029.JPGViis mistään valmiista! Aloitin rumilla kuvilla, joissa oli Siwasta ostettuja parsoja. On Mediakka sentään ehtinyt jo siihen ikään, että perustamisaikaan oli vielä Siwoja. Hetken vain, ennen kuin turkoosit mainosteippaukset vaihdettiin oransseihin kuviin ja kannattamattomat myymälät suljettiin Plussa-pallomarssin alta pois. Kirjoitin paljon Tampereesta ja esittelin lempipaikkojani, analysoin musiikkialbumeita ja yritin väkisin tuoda itseäni esiin kaikissa muissa teksteissä, paitsi niissä kulttuurikritiikeissä.

Sittemmin olen löytänyt oman tapani kirjoittaa blogia; yhdistän aikakauslehtityyliä ja vapaata blogikirjoittamista. Yhtälöstä ovat jääneet pois blogikulttuurin alkuajoista muistuttavat kysymyspostaukset ja haasteet, vaikka ei niissä minusta mitään vikaa ole. Ne eivät vain sovi omaan tyyliini tuottaa blogia. Joku voisi kai sanoa kiertoformaatteja epätrendikkäiksi muinaismuistoiksi. Sepä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö niitä luettaisi. Pieni blogiseilaus osoittaa, että vanhat kunnon kysymyspostaukset porskuttavat edelleen keräten valtavan määrän kommentteja suhteessa tarkastelun kohteena olevan blogin kommenttien yleiseen määrään.

Suurista visioistani huolimatta Mediakka on blogi, ei lehtitalo. Blogi on blogi siksi, että näkökulman päättää aina autoritäärisesti kirjoittaja itse. Blogiin palataan ihmisen vuoksi: jos persoona ei kiinnosta, niin vähintään kirjoittajan ajatukset ja tapa tuottaa tekstiä. Toivon ja tiedän kuuluvani jälkimmäiseen kööriin, sillä tuskin kukaan lukee kirjoituksiani jännittävän elämäni vuoksi, vaikka onhan siinä tietysti hurjiakin käänteitä. Tänään olen käynyt Sokoksella ostamassa syväpuhdistavaa shampoota, tuhlannut 20 euroa kynsilakkoihin ja viivytellyt suihkuun menoa pari tuntia. Illalla selviää vielä, jaksanko tehdä kahdelle päivälle lounaaksi soijabolognesea vai haenko sittenkin seitankebabsalaattia K-Marketin palvelutiskiltä. Siinä on yhdelle ihmiselle tarpeeksi pohdittavaa.

Syventyessäni alkuviikon kulkua määrääviin elämänpäätöksiini sinä, hyvä lukija, voit keksiä minulle kysymyksiä. Saahan joskus hurjastella jopa blogialustalla ja julkaista jotakin sellaista, mitä on yhden tekstin verran edellä moittinut: kysymyspostauksen.

Nyt saa siis kysyä – ihan mistä tahansa järjen päässä pitäen! Vastaan kysymyksiin 1. huhtikuuta ja lupaan olla puijaamatta.

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

9 thoughts on “Blogikuolema: Lukeeko kukaan enää kysymyspostauksia?

 1. Kysymys? Härifrån tvättas! ”Tänään olen — tuhlannut 20 euroa kynsilakkoihin –”

  Rakastan kynsilakkoja, joten kerrohan lisää: millaisia kynsilakkoja ja miten hoidat kynsiäsi?

  Terv. ongelmakynsinen kynsilakkarakastaja

  Tykkää

 2. Kannustit tuossa blogissa ehdottaan Sulle kysymyksiä. Jostain syystä tuli mieleeni: Mitä Sinun mieleesi tuo sukututkimus?

  Tykkää

 3. Hmm.. Tälläistä tulee mieleen äkkiseltään

  – sulla on jonkun verran reseptejä blogissa. Mitä erityisesti suosittelet?
  – suosikkipaikka Tampereella?
  – tulevaisuuden haaveet?

  Iina

  Tykkää

 4. Hei! Muista kirjahaaveista olisi mukava kuulla. Onko uusia ideoita? Minkälaista teosta et missään nimessä kirjoittaisi?

  Tsemppiä!

  Terv. toinen ehkä tuleva kirjailija

  Tykkää

 5. Mitä kieltä haluaisit oppia? Sähläsin aiemman kommenttini poies, anteeksi!

  Tykkää

 6. mitä haluaisit sanoa 10-vuotta nuoremmalle itsellesi ja 10-vuotta vanhemmalle? aika klassinen kysymys 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.