Kevätmietteitä – sisältää pieniä positiivisia havaintoja

Talven lumien viimeiset hetket olivat käsillä. Oli kylmä, hiljaiset pääsiäispyhät ja tilkka kuohuvaa piknikillä lumen keskellä. Ei mitään järkeä. Pian saapuikin kevät. Aurinko ja sulat kadut. Niin jäi jäljelle vain hiekkaa ja taivasta heijastavia kuralätäköitä. Tuli myös Emilialta positiivisuushaaste, jota kaltaiseni jääräpää ensiksi kavahti. Yritetään kuitenkin.
DSC_0024DSC_0039DSC_0040DSC_0041DSC_0021Kolme hyvää asiaa päivissäni
Päivieni sisältö ja aikataulut vaihtelevat paljon, mikä on itse asiassa aika ihanaa, ja osaan varmasti arvostaa sitä enemmän myöhemmin. Käyn töissä, jossa teen vaihtelevia tehtäviä, kirjoitan blogia kotona ja lisäksi teen freelancerina muita kirjoitustöitä. Pian alkaa toivottavasti uusi projekti!

Vaikka etsin kuumeisesti unelmapäätyötä, päivissäni on paljon mielekästä sisältöä, josta kaikkein tärkeintä on kirjoittaminen. Kaikissa muodoissa. Pidän kirjoittamisesta sekä fyysisenä toimintona että ajatusten keräämistapana. Parasta tietenkin olisi, jos saisin kirjoittaa vain journalistisia tekstejä, viestintäsisältöjä ja proosaa päivät pitkät.

Elämä olisi aika ankeaa yksin, joten on onni, että saan tehdä töitä maailman parhaiden työkavereiden kanssa, tavata mielenkiintoisia yhteistyökumppaneita free-hommissa ja jakaa vapaa-aikani ihmisten kanssa, jotka ovat ystäviäni siksi, että he ovat valinneet minut ja minä heidät.

Kolme hyvää asiaa minussa
Olen mielestäni aika ideaalilla tavalla ymmärtäväinen. En hyväksy kaikkea, mutta ymmärrän kaikkia ja kaikkea aika pitkälle, ja pystyn näkemään syyt ihmisten toiminnan takana. Vihaan mustavalkoisuutta ja turhaa tuomitsemista. Toisaalta esimerkiksi juridisissa asioissa olen tiukka, ja vaadin äärimmäistä rehellisyyttä ja oikeaa rangaistusta. Nukun yöni huonosti, jos tiedän, ettei oikeus ole toteutunut.

Olen luova. Kuulostipa tyhmältä, sillä kaikkihan ovat omalla tavallaan luovia; se vain tulee ilmi eri tavoin ihmisissä. Taiteellinen luominen kirjoittamisen muodossa on niin tiivis osa minua, että olen halunnut siitä ammatin ja vapaa-ajan harrastuksen. Mielikuvitukseni on rajaton, ja sitä voi onneksi hyödyntää muuallakin kuin näppäimistöllä.

Uskon myös olevani hauska. Siitä on kai kiittäminen verbaalisia taitojani. Pidän valtavasti siitä, kun saan kertoa hyvän tarinan ja keksiä hauskoja ilmaisuja. Ne voivat olla sanaleikkejä, kielikuvia, rivouksia tai teräviä huomioita. On ihan totta, että elämässä täytyy olla naurua, mutta tyhjän nauramisesta ei ole mitään hyötyä. Se sitä paitsi tyhmentää ihmistä.

Kolme hyvää asiaa elämässäni
Elämäni on tasapainossa kaikella tavalla. Opiskeluvuosien jälkeen on ihanaa, kun kalenterissa on vähemmän kokonaisuuksia. Jälkikäteen ajateltuna oli aika älytöntä, että vajaat kaksi vuotta sitten tein kahta osa-aikatyötä, kahta kirjaprojektia, freelancerina henkilökuvia erääseen kampanjaan, suoritin viimeisiä yliopistokursseja ja kirjoitin gradua. Kaikki tämä siksi, että pidin kaikkien tekemisestä niin kovasti. Opiskelut ovat vapauttaneet paljon aikaa kalenterista, ja työ tuntuu mielekkäältä, kun on oikeasti myös hyvän omantunnon vapaa-aikaa. Kun lähtee pyöräretkelle, voi oikeasti olla retkellä, eikä syyllisyyden tunteita herättävällä tauolla.

Olen terve. En joudu syömään minkäänlaisia lääkkeitä enkä kärsi kolotuksista. Pelkään sitä, että terveys särkyy ja murehdin melko paljon kaikenlaisia sairauksia, joista ykköspelko on syöpä. Ainiin, tämähän oli positiivisuuslista.

Onnea on myös se, että elämässäni on niin paljon mielenkiintoisia ihmisiä. Eri yhteyksistä on jäänyt tuttuja, kavereita ja ystäviä, joita tapaan säännöllisesti. Sekin on mahtavaa, että elämässä on eri-ikäisiä ystäviä. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä vähemmän on väliä, minkä ikäinen kaiffari on. Oikeastaan se merkitys on jo kadonnut. Parisuhdeasiat ovatkin sitten toinen juttu iän puolesta, vaikka mitä se minulle kuuluu, minkä ikäiset ihmiset ovat yhdessä.

Kolme hyvää asiaa tänä vuonna
Tämä on ensimmäinen kokonainen vuoteni ilman opiskelua. Se on mahtavaa! Ei yhtäkään opiskeluun liittyvää deadlineä tai NettiOpsun ränkkäämistä. Pidin opiskelusta, mutta työelämän viedessä mukanaan homma meni suorittamiseksi. Olen uhonnut, etten opiskele enää ikinä mitään, mutta aavistuksen verran kolottaa opiskeluhammasta. Suomen kielen tutkinto-ohjelman työelämäviestintä ja kielikonsultointi kutkuttavat, mutta nyt ei ole niiden aika.

Olen saanut nauttia jo monta vuotta palkallisista ja täysistä kesälomista, mutta tänä vuonna pidän ensimmäisen kesäloman, jolloin minun ei tarvitse tehdä yhtään mitään pakollista. Voi olla, että teen muutaman kirjoituskeikan, ja omistaudun tietysti blogille, mutta muuten saan elää vapaasti. Neljä viikkoa samanlaista lomaa kuin oli viimeksi lukion alkupuolella!

Minulla on pitkästä aikaa tunne, että mitä tahansa voi tapahtua. Toivo ja mahdollisuuksien haistaminen kannattelevat, ja olen valmis kohtaamaan kaiken, mitä eteeni tulee. Kun raamit ovat kunnossa, ei uuden edessä tarvitse pelätä.

Kolme hyvää asiaa blogissani
Aivan varmasti kieli, jos ei mikään muu. Virheetön kieli on kaiken viestinnän ydin, ja on kammottavaa, jos jokin virallinen tai muu julkinen toimija ei pysty asiaansa viestimään virheettä. Sama koskee ammattikirjoittajia. Vaikka blogi on melko vapaa alusta, niin kielestä on pidettävä huolta. Aina. Toivon, että blogissani näkyy rakkaus kieleen ja kielioppiin.

Lukijakuntani rakenne on monipuolinen, mikä on myös kaksiteräinen miekka. Kaikkea kaikille voi myös olla ei mitään kenellekään. Kohderyhmän rajaaminen helpottaisi myös sisältöjen kohdentamista, mutta toisaalta on kai Mediakan vahvuus, että suuri joukko voi löytää teksteistä jotakin itseään koskettavaa.

Blogitekstieni aiheet vaihtelevat, mutta olen yrittänyt pitää kattokäsitteenä kulttuurin. Elämä on kulttuuria, kun sitä katsoo oikeasta kulmasta. Ei välttämättä myyvin ajatus, mutta ei myöskään sisältömarkkinointia poissulkeva. Teen Mediakkaa niin kuin tekisin viikkolehteä.

Ei positiivisuuteen tarttuminen niin kamalaa ollutkaan.

Kerro minulle jotain hyvää. Mistä olet elämässäsi kiitollinen tai vähintäänkin erityisen tyytyväinen?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

2 thoughts on “Kevätmietteitä – sisältää pieniä positiivisia havaintoja

  1. Olen iloinen siitä, että tartuit tähän haasteeseen! Meinasi itsellänikin tuo positiivisuus unohtua, hyvinkin moneen otteeseen 😀 Onneksi se ei ole vakavaa. Näitä oli muuten todella mukavaa lukea!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.