Summer bucket list pilaa kesän

Ollakseni aika suorituskeskeinen ja ahkera yksilö vihaan yllättävän paljon pakollisia vapaa-aikaan liittyviä tehtävälistoja. Sitä hiivatin summer bucket listiä erityisesti. Kuka haluaisi suorittaa kesää? Miksi palkallisesta lomasta pitäisi tehdä esterata?
DSC_0002.JPGEihän se mennyt sinne päinkään. Kirjoitin blogiin viime vuoden heinäkuussa kesäni tavoitteet. Listan pahimmat pohjanoteeraukset olivat sen viimeiset kohdat: varaa näöntarkastusaika ja osta värikasetti tulostimeen. Ostin muutama viikko sitten huhtikuussa kyseisen värikasetin, ja silmälasit saapuivat itse asiassa pari päivää sitten Silmäasemalle, josta noudan ne heti alkuviikosta. Olin siis myöhässä noin yhdeksän kuukautta. Kulunut aika ei suinkaan ollut toimetonta vetelehtimistä, vaan normaalin arjen lisäksi viimevuotisessa kesälistassa mainittu romaanin ideointi muuttui vuoden kuluessa käsikirjoitukseksi, josta työstän proosateosta.

’Summer bucket list’ lienee jo jonkinlainen someilmiö, joka näkyy blogiteksteissä ja YouTube-videoissa. Kesä-ämpärilista, hirveä nimi ja kamala idea sen takana. Kamala siksi, että lomaa ei kannata suorittaa. Vuosi on raatamista kaikkina muina päivinä, joten olisi vähintäänkin kohtuullista rauhoittaa loma. Ehkä kesäsuunnitelmien laatimisen taustalla lymyää pelko siitä, ettei ainoasta lämpimästä vuodenajasta muistaisi nauttia, mutta listausten tuijottaminen voi pahimmillaan ajaa siihen, ettei saa oikein mitään aikaiseksi tai sitten suorituspaineet pilaavat leppoisan arjen. Sitä paitsi huumaava kesätunnelma kumpuaa jostakin ihan muusta kuin kankeista tehtävälistoista. Onnistunut kesä on kasa mansikoita, yllätyksiä ja sitä, ettei ole pakko mennä mihinkään.

”Nyt jos kysyt, mulle käy mikä vaan” laulaa Olavi Uusivirta Kesäyön uni -kappaleessaan. Olkoon se alkaneen kesäloman ohjenuora. Saatan lähteä vaikka yllätyspiknikille tai uintireissulle naapurikuntaan. Mitä tällainen villikko nyt keksiikään loputtomalla vapaa-ajallaan!

Saavatko tehtävälistat sinut toimimaan ripeämmin? Nautitko silloin enemmän vai hiipuuko keskittyminen?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.