Cannelonit soijarouhetäytteellä ja valejuustokastikkeella

Pasta on siitä vekkuli ruoka, että kun sen muuntaa uuteen muotoon, tuntuu siltä, että olisi keksinyt uuden reseptin, vaikka käytetyt ainesosat olisivat samat. Hurjin pastakokki kokeilee canneloneja, joiden täyttäminen teelusikalla ei itse asiassa ole edes kovin raivostuttavaa tai aikaa vievää puuhaa.
DSC_0066

Tomaattinen soijarouhekastike pinaatilla

noin kolme annosta tai 16 cannelonin täytteeksi

2 dl soijarouhetta | 2,5 dl vettä | 1 tlk Xtran luomutomaattimurskaa | iso sipuli kuutioituna | yksi yrttiliemikuutio | noin 100 g pakastepinaattia | suolaa oman maun mukaan | loraus oliiviöljyä | jauhelihamaustetta | pippurisekoitusta | kuivattua oreganoa | paprikajauhetta | chilijauhetta | valkosipulijauhetta

Kaada pannulle loraus paistamiseen tarkoitettua öljyä ja lisää sekaan vähän vettä, jotta pannulle ensimmäiseksi menevä yrttiliemikuutio sulaa. Kaada sitten mukaan kuiva soijarouhe, ja mausta se jauhelihamausteella.

Kun öljy, vesi ja yrttiliemikuutio ovat imeytyneet soijarouheeseen, lisää pannulle loput vedet. Kääntele rouhetta niin, että vesi imeytyy. Lisää sitten mukaan tomaattimurska ja mausteet. Sekoita hyvin, ja lisää vielä pakastepinaatti. Anna pinaatin sulaa rauhassa miedolla lämmöllä. Sekoita kastikkeeseen loraus oliiviöljyä, ja anna hautua ilman lämpöä välillä sekoittaen.

Tarjoa kastike spagetin kanssa tai täytä sillä cannelonit. Öljyä lasinen uunivuoka, ja kaada sen pohjalle vähän soijarouhekastiketta. Asettele päälle täytetyt cannelonit, ja kuorruta ne vielä pienellä määrällä soijarouhekastiketta ja kaada päälle vegaaninen juustokastike. Pirskota päälle vettä, jos näyttää siltä, että cannelonit voisivat jäädä liian kuiviksi.

Paista 225 asteessa noin 30 minuutin ajan. Tarjoa cannelonit salaatin kera!

Valejuustokastike eli vegaaninen juustokastike

2 dl kasvislientä | 200 g cashewpähkinöitä | 4 rkl ravintohiivahiutaleita | 1 rkl dijonsinappia | 1 rkl tomaattipyreetä | 1 tl kurkumaa | 0,5 tl pippuria |
2 tl valkosipulijauhetta

Kiehauta cashewpähkinät pehmeiksi. Tähän menee noin puoli tuntia. Mittaa kulhoon kaikki muut ainekset ja kaada joukkoon pehmenneet pähkinät. Soseuta seos sauvasekottimella huolellisesti tai käytä tehosekoitinta. Jos aikaa on enemmän, voi kastikkeen tehdä myös pitkän kaavan mukaan aiemmin julkaisemaani reseptiä noudattaen. Kaada valmis juustokastike täytettyjen, vuokaan aseteltujen cannelonien päälle.

Mikä on suosikkitäytteesi canneloneihin? Mikä niille olisi muuten hyvä suomenkielinen nimi? Pastaputket?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.