10x Näitä te haette!

Olisi kutkuttavaa olla sellainen kaikkitietävä keidas, jonka äärelle tiedonjanoiset poloiset hakeutuisivat. Valitettavasti näyttää kuitenkin siltä, että ihan kaikkeen ei Mediakkakaan pysty vastaamaan.
DSC_0010.JPG”Apetit jasviskauhispitsa”
Minunkin mielestäni Kasvisjauhis on vähän tönkkö nimi vegaaniselle proteiinivalmisteelle. Mutta eihän se nyt ’jasviskauhista’ ole! Apetitin vegaaninen pizza on kuitenkin ihan kelpoa, joskin aika suolaista ja kitalakeen tarttuvaa.

”Seitan yksinkertainen”
Olenkin onneksi julkaissut aika yksinkertaisen seitankinkkureseptin, jota voi itse asiassa yksinkertaistaa entisestään jättämällä pois sinapin ja vaihtamalla jauholajikkeita. Voin kuitenkin vakuuttaa, ettei seitanin valmistaminen ole lainkaan haastavaa.

”Cegaaninen ruoka”
Joskus, eli silloin, kun oli alakoulussa, oli muotia sanoa olevansa ihan seko. Jopa C8. Ei, sehän oli yläasteella. Kaikki olivat sekaisin. Vegaaninen ruokavalio ei kyllä ole cegaanista eli sekoa vegaanista, vaan järkevää, terveellistä ja eettistä. Kirjoitusvirheelle en suo ajatusta.

”Härkis kastike perunalle”
Mielessä perinteinen illallinen? Tomaattipohjaiset soosit ovat aika varmoja vegaaniruokavaliota noudattaville. Jos haluaa vähän kermaisuutta, voi tomaattimurskaan sotkea pari lusikallista maapähkinävoita. Uskomaton maku- ja koostumusero! Luulen, että tomaattinen maapähkinävoikastike maistuisi paatuneimmallekin läskisoosifanille. No ei ehkä, mutta melkein. Onneksi Härkiksellä on helppo huijata!

”Onko soijapapu sama kuin papu?”
Todella sympaattinen haku! Ihanaa, että joku on oikeasti halunnut hakea tietoa. Toivottavasti voin olla avuksi. Soijapapu on yksivuotinen hernekasvi. Papu taasen viittaa hernekasvisukuun, johon soijapapukin kuuluu. Käsitykseni mukaan yleiskielessä kuitenkin pavuilla tarkoitetaan usein vihreitä pakastepapuja tai sitten pavulla viitataan vain johonkin syötävään hernekasviin, kuten esimerkiksi kidneypapuun tai ruskeisiin papuihin.

”Rokotusneula pakara”
Huh! Aihepiiriin liittyviä kuvia ei ainakaan minun blogistani löydy! En edes muista, koska olisin saanut pistoksen takapuoleeni. Varmaankin silloin, kun rokoteohjelmaan ei vielä kuulunut käsivarteen pistäminen. Jos joku on vilpittömästi halunnut tietoa lapsen rokotteista, kannattanee kurkistaa rokoteohjelmaan.

”Paras resepti”
Ihanan filosofinen hakulauseke! Parhaus on aina googlaajan silmässä. Jos minun pitäisi nimetä oman tuotantoni paras resepti, se olisi riisinuudelisalaatti. Salaatista on sittemmin jäänyt pois tarpeeton hunaja, ja olen valmistanut salaattia myös vaihtamalla pääraaka-aineeksi seitankebabin. Voiko muuten yleisesti määrittää sitä, mikä tai kuka on paras?

’”Housuun”’
”Housuun”. Jokainen voi itse kuvitella, mitä hakulausekkeen naputtelija on tarkoittanut haullaan. Mitähän uutta tietoa hän on hakenut?

”Bambuverho”
Olisin niin kiitollinen, jos joku kertoisi, mistä ihmeestä saa helposti kiinnitettäviä bambuverhoja. Hongkongin sivuilla on jo ikuisuuden ollut bambukaihtimia, jotka ovat alati loppu. Juuri sellaisen haluaisin. Milloinkohan niitä tulee saataville? Vai tuleeko ollenkaan?

”Amuri rakennus Pyynikin helmi”
Onkohan Pyynikin Helmi jokin taloyhtiö? Jos ei, niin hyvä tietoa janoava, tässä vastaus: Amurin Helmi on Amurin työläismuseokorttelin yhteydessä toimiva ihastuttava vanhan ajan kahvila, josta saa lounasta ja maailman parasta kauraleipää.

Mikä on älyttömin hakulauseke, johon olet törmännyt?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.