Raakaa juhannusta! Pöytään vadelmainen raakakakku

Jos ei sataisi kaatamalla, juhannus olisi raikas, luonnonantimien kuorruttama juhla. Sellainen, johon vadelmainen raakakakkukin sopisi. Jos niin sanotusti terveellisempää herkkua ei halua tuhlata keskikesän ylistämiseen, sen voi tarjoilla milloin tahansa. Kyllä vain, melkoinen saavutus reseptiltä!
DSC_0066Kerrotaanpa ensiksi yksi kakkuun hyvin väljästi liittyvä paljastus, vaikka kaikkien sääntöjen mukaan olisi vain parempi mennä asiaan. Minä luen Seiskaa. En sentään tilaa, mutta olen työpaikallani ensimmäisenä kärkkymässä torstaipostin saapumista. Miten lehtimieltymykseni liittyy kakkuun? Siten, että kuvassa olevan ihanan ja suussa sulavan raakakakun resepti on Seiska-lehdestä! Yhdysvaltoihin muuttaneen, kruunustaan luopuneen Miss Suomen Pia Lambergin (ent. Pakarinen) keittiötaidonnäytteen mukaelma. Sääli, sillä näin hyvän kakun voisi esitellä paljon kiiltäväpintaisemmassakin lehdessä kuin Suomen juoruraamatussa.

Vadelmainen cashewraakakakku

Noin 20 pientä palaa

Pohja

7 kpl kivettömiä taateleita | 1,5 dl manteleita | 1 tl suolaa

Keskikerros

1,5 dl cashewpähkinöitä | 0,75 dl juoksevaa kookosöljyä | 0,5 dl hunajaa tai agavesiirappia | 1 tl vanilliinisokeria | 1 tl ruokosokeria tai sokereiden tilalle 1 tl vaniljauutetta

Päällinen

1,5 dl cashewpähkinöitä | 0,75 dl juoksevaa kookosöljyä | 0,5 dl hunajaa tai agavesiirappia | 1 tl vanilliinisokeria | 1 tl ruokosokeria tai sokereiden tilalle 1 tl vaniljauutetta | 3 dl vadelmia

Kaikki kerrokset soseutetaan tasaiseksi massaksi ja painellaan piirakkavuokaan.

Reseptillä valmistuu raakakakku, jos ei ole yhtä laiska kuin minä ja keitä manteleita ja pähkinöitä pehmeiksi ja vaihda vaniljauutetta sokereihin. Vegaaninen herkusta tulee, jos hunajan vaihtaa agavesiirappiin. Minä käytin omaan luomukseeni kotimaista luomuhunajaa siksi, että sitä sattui olemaan kaapissa.

Kakkua muotoillessa kannattaa suosia neliömuotoa, sillä leivos on niin tuhtia tavaraa, että harva jaksaa syödä sitä ison kakkupalan verran ainakaan yhdellä kertaa. Pieniksi neliöiksi leikattuna kakusta saa päivää piristäviä ja nälkää siirtäviä suupaloja. Kakku säilytetään pakkasessa, ja sen pitää antaa jähmettyä yön yli. Sulaminen kestää tunnista kahteen.

Jopa makeita herkkuja vihaava kotihiireni pettyi pahemman kerran, kun huomasi syöneensä viimeisen ja ainoan hänelle säästetyn palan. Toisen pettymyksen koki sauvasekoittimeni, jolle pohjan taatelit olivat liikaa. Jäljelle jäi vain palaneen haju. Suosittelen siis raakaleivontaan tehokasta monitoimikonetta, jos ei omista erittäin laadukasta sauvasekoitinta.

Oletko kokeillut raakaleivontaa? Mitä mieltä vegaanina olet hunajasta?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

4 thoughts on “Raakaa juhannusta! Pöytään vadelmainen raakakakku

  1. Suosittelen kokeilemaan, sillä kakku ei ole liian makea ja se on oikeasti helppo valmistaa, kunhan on sauvasekoitin tai tehosekoitin. Pähkinöitä, taateleita ja manteleita kannattaa keittää ja silputa pieneksi ennen soseuttamista, jos käytössä on sauvasekoitin.

    Tykkää

  2. Päivitysilmoitus: Myöntämisiä – Mediakka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.