Näistä arjen luksushetkistä en luovu

Toisen turhuus, toisen luksushetki. Jos ihmiset käyttäisivät rahapussinsa sisällön samoihin asioihin, palvelut olisivat aika yksipuolisia. Minäkin ladon seteleitä kuukaudessa vaikka mihin sellaiseen, mitä kovin moni muu ei välttämättä pidä missään määrin järkevänä.
DSC_00477.JPGRakastan ruokaa, ravintoloita ja uusia makuja. Vaikka kasvissyöjällä kauppalasku on monesti epäreilun kallis, ravintolaruoat ovat yllättävän edullisia, jos ei harrasta fine diningia tai edes sen lähisukulaisia. Ajattelen nautinnollisen ruoan ja siihen liittyvät uudet kokemukset myös sielun ravintona. Ruoka on harrastus, joka tuottaa valtavasti iloa. Syön viikoittain ulkona, tosin yleensä otan annokset mukaan kotiin.

Miellän itseni tyypiksi, joka suorastaan harrastaa hieronnassa käymistä. Huvittavaa kyllä, en ole känyt aikoihin hierottavana. Kaiken lisäksi valitsen aina urheiluhierojakoulun, vaikken välttämättä olisi kovin railakkaan käsittelyn tarpeessa. Omasta mielestäni. Yleensä lopputulos on se, että hieroja toteaa hartioideni olevan aivan jumissa. Siksi onkin hyvä, etten oikeastaan ikinä päädy pelkkiin rentoutushierontoihin, vaikka juuri nyt haaveilen kuumakivihieronnasta.

Mainostan usein jalkahoidossa käymistä muille. Enkä suotta. Olen aina saanut erinomaista palvelua jalkahoidossa, ja laitankin niihin mielelläni rahaa. En voi sietää sitä, että rutikuiva kantapääni repii sukkahousut rikki tai kerää sukkanöyhtää halkeamiin. Viime aikoina olen turvautunut kotihoitoon, kuten MayBeautyn erinomaiseen jalkanaamioon ja Schollin paristokäyttöiseen jalkaraspiin.

Hamstraan kotini peilikaappiin aina hirvittävän määrän kasvonaamioita, vaikka tiedän, että useimmat niistä eivät ole kovin ekologisia, vaan pikemminkin hyvin kaukana luonnonkosmetiikasta. Jo pelkkä naamioiden hypistely saa kuitenkin oloni raikkaaksi. Väsyneinä aamuina laitan silmänaluslaput kasvoilleni, vaikka tiedän, että vaikutus perustunee vain omaan uskooni.

Meillä on ehkä Pohjoismaiden pienin sauna kylpyhuoneessamme ja voisin hyvin todennäköisesti elää ilman sitä, sillä hyppään lauteille vain harvoin. Silti tieto saunan olemassaolosta ja kaikki rentoutumiseen liittyvät mielikuvat tuovat minulle iloa. Todennäköisesti alkaisin kaivata saunaa, jos joskus muuttaisin asuntoon, jossa sitä ei olisi. Siitäkin huolimatta, että olen elänyt saunallisessa asunnossa vasta reilut kolme vuotta elämästäni.

Kaiken edellä sanotun jälkeen onkin huvittavaa todeta, etten kovin mielelläni upota rahaa kampaajalla käyntiin tai minkäänlaisiin kauneuslisäkkeisiin. Arvostan kampaajien työtä, mutta ajattelen kai, ettei tätä harakanpesää muistuttavaa leijonanharjaa saa ojennukseen kukaan, vaikka tiedän, että ammattilainen on aina eri asia kuin askartelusakset ja markettivärit ihan muuta kuin kampaamosävyt.

Ja mitä ruokaan tulee, en harrasta ravintoloissa lounastamista lainkaan. Ruoka vaatii rauhaa, yleensä oman keittiönpöydän ja loputtomasti minuutteja maisteluun.

Mistä elämään iloa tuovasta tai arkea helpottavasta turhuudesta sinä et luovu?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.