Kermainen kikhernekastike viimeistelee juhlavan pastan

Yleensä kaikista herkullisimmat reseptit löytyvät sattumalta ja näyttävät valmiina annoksina epäilyttäviltä. Vegaanisessa kikhernepastakastikkeessa yhdistyvät sekä kasviproteiinit että kermainen, jopa ylellinen maku.
DSC_0069 (2)DSC_0070DSC_0071

Kermainen kikhernekastike pastalle

3–4 annosta

1 tlk kikherneitä (n. 230 g) | aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita n. kolmasosapurkillinen | 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä | 1–2 dl kaurakermaa | puolikkaan sitruunan mehu | kaksi valkosipulinkynttä | ripaus suolaa | tuoretta korianteria tai persiljaa oman maun mukaan | loraus vettä tarvittaessa kastikkeen ohentamiseen

Pastakastike syntyy nopeasti yhdessä kulhossa. Huuhtele kikherneet, ja siirrä ne astiaan, jossa voi käyttää sauvasekoitinta. Kaada joukkoon kaurakerma, puristettu sitruunanmehu ja aurinkokuivattujen tomaattien öljy. Mittaa joukkoon suola ja aurinkokuivatut tomaattisuikaleet. Silppua valkosipuli ja tuoreyrtti, ja lisää ne seokseen. Surauta tasaiseksi massaksi. Makua voi säädellä aurinkokuivatun tomaatin määrällä, ja kastikkeen rakenteeseen vaihtelevuutta saa kaurakermalla. Desi riittää, mutta kaksikin desiä sitä voi lorauttaa mukaan.

Kastikkeesta tulee todella valkosipulinen, joten herkkusoosia ei kannata nauttia ennen tärkeää tapaamista. Juhlavieraille suosittelen varaamaan kurkkupastillit aterian kyytipojaksi.

Resepti on poimittu Jodelin vegaaniryhmästä. Inspiraation lähde pysyy siis nimettömänä.

Mikä on sinun suosikkipastakastikkeesi?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.