Näihin asioihin en itsekään vielä tiedä vastausta

Usein sanotaan, ettei nuorena tarvitse tietää. Että tietää sitten kyllä myöhemmin. Minusta on ihan hyvä olla kartalla elämästään melko ajoissa, mutta on silti asioita, joista minullakaan ei ole minkäänlaista nuuskua.
DSC_0017 (3)En tiedä, opiskelenko enää ikinä. Tuntuu omituiselta ajatella, että olen vasta 26-vuotias ja suorittanut jo kaikki opinnot, joista haaveilin. Ennen valmistumistani yhteiskuntatieteiden maisteriksi ajattelin, etten taatusti opiskelisi enää ikinä. Nyt minun on lähinnä vaikea uskoa, että opinnot jäisivät tähän. Se, mitä ja milloin opiskelisin, on avoinna. Lisäksi pitäisi keksiä syy, miksi opiskella. Sen lisäksi siis, että olen luonnostani tiedonjanoinen.

En tiedä, vaihdanko ikinä ammattia. Liittyy edelliseen. En usko koskaan vaihtavani ammattia täysin, mutta ehkä osaamisalueeni painotus muuttuu. Jos jotakin alaa pitäisi opiskella, se olisi kenties suomen kieli ja kielikonsultointi. Ehkä vielä omistan elämäni vain kirjaimille puhtaasti kielen näkökulmasta.

En tiedä, omistanko koskaan lemmikkiä. Minulla on ollut elämäni aikana neljä hamsteria. Uusi tuli aina tilalle, kun edellinen kuoli. Kinusin tietysti koko lapsuuteni kaikkea kissasta ja koirasta minisiiliin ja -possuun, mutta loppujen lopuksi olin ihan tyytyväinen ilman isoa huollettavaa – ja olen edelleen. En kuitenkaan tiedä, pistäisinkö vastaan, jos kotiimme kannettaisiin koiranpentu.

En tiedä, syönkö enää ikinä lihaa. Tuntuu suorastaan kammottavalta ajatella, että laittaisin suuhuni lihaa. Ehkä pelkään nimenomaan sitä, että muutun ja alankin syödä eläimiä. En tosin usko, että se olisi enää mahdollista, sillä kasvissyönti on niin suuri osa identiteettiäni. Mutta toisaalta. Ihmiset muuttuvat.

En tiedä, asunko koskaan ulkomailla. En ole koskaan haaveillut asuvani ulkomailla, mutta toisaalta tuntuu oudolta ajatella, etten koskaan kokisi sitä. Ottaen huomioon maailman pienentymisen sähköisten yhteyksien ja helpon matkustamisen vuoksi ei ulkomaille muutto olisi todennäköisesti mitenkään mullistavaa. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen elämääni Tampereella enkä haikaile edes Helsinkiin. Toivon kuitenkin uskaltavani tarttua tilaisuuteen, jos joskus tarjoutuu mahdollisuus lähteä.

Mihin sinä et todellakaan tiedä vastausta? Nyt saa avautua, vaikka ihan nimettömänä.

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.