Viikko pähkinänkuoressa

Arkijuttuja toivottiin, ja nyt niitä tulee kuluneelta viikolta! Viikko sisälsi monta kuppia kahvia sopivasti viilenneessä säässä, liian monta take away -lounasta ja hyvää mieltä valmiiksi saatetuista asioista.
DSC_0073 (3)DSC_0065DSC_0063 (2)DSC_0074 (2)DSC_0068 (2)Mieli tuntuu kevyemmältä kuin aikoihin jättihelteiden jälkeen. Liikunta maistuu enemmän kuin aiemmin, ja jopa iho voi paljon paremmin, kun tukahduttava kuumuus on poissa. Kasvojeni iho on yleensä priimakunnossa, mutta jatkuva hikoilu sai sen hetkeksi pois tolaltaan. Nyt näpyt ovat poissa, hiki ei valu ja olo sievempi kuin aikoihin. Pieniä asioita, jotka vaikuttavat arkimieleen.

Iso osa hyvinvointiani on ruoka. Se on harrastukseni. En ehkä ole aiemmin edes käsittänyt sitä, kuinka tärkeä osa kulttuuriharrastustani se on. Olen kai jonkinlainen kulinaristi, joka ei tosin keskity fine diningiin. Kuluneella viikolla söin luvattoman monta take away -lounasta, ja hain vielä kotiin Thai Golden Changista eväät. Suosittelen ravintolaa ehdottomasti, sillä kyseessä on Tampereen paras thairavintola. Take away -annos maksaa 8,50 euroa. Minä syön yleensä tofua chilillä ja basilikalla, mutta tällä kertaa otin paistettua riisiä ja tofua. Changin paistettu riisi on erinomaista, sillä muista poiketen se ei ole liian rasvaista. Annokset ovat niin isoja, että niistä voisi syödä kaksi.

Lauantaiyönä näin pitkästä aikaa tähtiä. Kyllä, hakeuduin parvekkeelle lehtien mainostaman kosmisen yön vuoksi. En nähnyt tähdenlentoja, mutta onneksi kymmenittäin pieniä tähtiä, Otavan ja Pohjantähden. Tajusin, etten ollut nähnyt minkäänlaisia tähtiä aikoihin. En edes muista milloin viimeksi. Pitäisi kai pysähtyä useammin katselemaan taivasta. Kuten miehenikin sanoi, harvemmin tietokoneella tähtiä näkee. Auts!

Tähtitiirailuhetki oli myös siitä mullistava kokemus, että tunsin pitkästä aikaa kylmyyttä. Pian täytyy kaivaa järeämmät neuletakit esiin. Ja sukat. Olen todella ristiriitainen sukkien käyttäjä. Talvella en voi sietää ajatusta ohuista sukista tai sukattomuudesta, ja kelpuutankin sitä paitsi vain tietynlaiset sukat: Stadiumin perusmalliston naisten mustat. Kesällä sen sijaan hylkään kaikenlaiset jalkalämmittimet, ja hipsin paljain varpain kotona. Jos oikein laittaudun, käytän ihonvärisiä sukkahoususukkia, ja vain silloin, kun jalat eivät missään nimessä saa hikoilla.

Koko sunnuntain odotin ukkosta. Makasin sängyssä, nukuin päiväunet ja kuuntelin sadetta. Ei ukkosta, ei edes kunnon kaatosadetta. Olen aika varma, että ne tulevat silloin, kun sitä vähiten kaipaa. Matkalla töihin tai kauppaan, silloin kun vaatteiden pitäisi pysyä kuivina. Koska salamointia ei näy, suuremmassa mittakaavassa olen jo siirtynyt syksyn tunnelmointiin. Yksi varma syksyn merkki on se, että kahvi alkaa maistua. Vähän liikaakin. Tänään aloitin törpöttelyn jo aamuyhdeksältä, ja viimeisen kupin kittasin kurkusta alas 12 tuntia myöhemmin. Siinä välissä MoccaMaster porisi aika monta kertaa.

Tämä viikko on ollut ihanan arkinen. Ei mitään erikoista. Tavallista raatamista ja naputtelua, vähän liian monta tuntia sarjojen katselua ja kodin laittamista. Olen erityisen iloinen siitä, että sain aikaiseksi maksaa kirjastomaksuni. En ole myöhässä palauttaja, vaan gradutaipaleeltani oli kertynyt sievoinen summa varausmaksuja, jotka oli aika kohdata. Kirjasto on kuitenkin sen verran mahtava palvelu, että maksan siitä mielelläni.

Selvisin koko viikon yksillä päiväunilla, jotka olivat muuten aivan parhaat, sillä otimme jälleen käyttöömme täkit pelkkien lakanoiden sijaan. Ennustan makoisia yöunia tulevaksi. Niitä tarvitaan, sillä ensi viikolla on luvassa paritkin juhlat.

Pitäisikö tällaisesta arkiviikon kuulumisjutusta ottaa tapa? Toisiko se kirjoittajan lähemmäksi lukijoita?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.