Kesän kauneimmat juhlat

Kuvittele yhdysvaltalainen elokuva, jonka kohtauksessa ihmiset ovat kerääntyneet hyväntuulisina upeaan puutarhaan. Kuvittele täydellisesti suunnitellut juhlat, joiden jokainen yksityiskohta on mietitty, mutta siitä huolimatta tunnelma on rento. Sellaisissa, kesän parhaissa, juhlissa minä olin viime viikonloppuna.
DSC_0142DSC_0080DSC_0070DSC_0127DSC_0068Kolmekymmentä vuotta täyttäneellä serkullani täytyy olla takataskussaan jokin salainen resepti siihen, miten aikuiset ihmiset villitään juhlimaan, viihtymään ja leikkimään – pelkkä booli ei siis riitä. En ole tätä ohjetta saanut hyppysiini, mutta pystyn suurin piirtein arvioimaan, miten hän onnistui järjestämään ihan mahtavat juhlat isolle porukalle.

Niin kuin hyvin usein, on täydellisen huolitelluissa juhlissa pitkälti kyse kokonaisuudesta. Siitä, kuinka kaikki näyttää niin upeasti yhteen suunnitelluilta: alkumaljat, cocktailpalat, viinipisteet, kakut, ilmapallot, valoköynnökset ja musiikki. Yhdenksänkymmentäluvun teemaa mukailleet juhlat onnistuivat luomaan olon, että eläisi Barbie-talossa, vaikka ei siellä kyllä viiniä meidän lapsuudessamme tarjoiltu. Vettä joivat kaikki nuket. Barbien hattaraunelmaan kuului myös teemaväriin eli vaaleanpunaiseen sopiva kakku, jonka kynttilät rätisivät kuin tähtisadetikut.

Juhlissa huomasin, että photobooth on takuuvarma hitti, jota tulen hyödyntämään myös omissa tulevissa juhlissani. Sosiaalisen median aikakausi suorastaan vaatii kuvia, ja photobooth-kuvauspiste pitää huolen siitä, että kuvia myös syntyy. On ihanaa vetäytyä juhlahumun keskellä puutarhaan rakennettuun kuvauspisteeseen hassutteluviiksien ja pahviflamingojen kanssa. Parhaimmat muistot elävät yleensä mielessä, mutta en lähtisi vähättelemään kännykkäräpsyjen arvoa 2010-luvulla.

Teemajuhlat sisälsivät myös ohjelmanumeroita, jotka oli mielestäni huolella valittu. Oli ihana täyttää ystäväkirjaa, sillä se kiidätti suoraan yhdeksänkymmentäluvulle. Täytettävänä olivat Aikuiset ystäväni -kirjan kaksi versiota. Kysymykset olivat sopivan syvällisiä mutta juhlafiilikseen istuvia. Juhlien jälkeen ihmettelen lähinnä, miksi ihmeessä kaikilla ei ole aikuisten ystäväkirjaa, sillä niihin saa tallennettua helposti ja vähän vahingossakin tärkeitä muistoja ja pieniä yksityiskohtia vieraista. Ensimmäinen ystäväkirjani oli hevosteemainen, ja sen jälkeen siirryin 2000-luvun alussa supersuosittuihin Krisse-ystäväkirjoihin. Kaksikymppislahjaksi sain itse vuosia sitten Aikuiset ystäväni -kirjan, mutta siinä on niin siivotonta juttua, että taitaa olla paras hankkia uusi.

Muistokirjarustailun lisäksi juhlissa järjestettiin tietokilpailu ja kurkunkuljetuskisa. Oli hienoa nähdä, kuinka kaikki antautuivat ohjelmanumeroille. Jopa minä, vaikka yleensä pidän siitä, että saan seurata melskettä sivusta. Joukkueeni voitti kummatkin kisat, ja siitähän riemu repesi. Juhlatunnelmissa voittaminen nimittäin tuntuu maailman tärkeimmältä asialta. Hyvä meidän joukkue!

Kaikkein parasta oli kuitenkin nähdä, kuinka aurinko painui johonkin puutarhan pensasaidan taakse ja ilta muuttui niin sankaksi hämäryydeksi, että oli pakko sytyttää kynttilät ja led-valoketjut koko puutarhaan. Pimentyneessä illassa raikui nauru ja ihan tyhmät vitsit niin kuin pitääkin. Sellaisina iltoina ei haluaisi lähteä. Paitsi jos pelkää krapulaa.

Onnea, rakas Elina! Perässä tullaan.

Mikä on onnistuneiden juhlien salaisuus?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

2 thoughts on “Kesän kauneimmat juhlat

  1. Oi, kuulostipa todella hauskalta ja täydelliseltä juhlalta! Teemabileet ovat parhaita! Kun on mielikuvitusta ja hauskat ystävät, ei periaatteessa tarvita muuta kuin sipsipussi ja skumppa, eikä aina jälkimmäistäkään.
    Meillä oli superhauskat 70-vuotisbileet (eli aiempi yhteenlaskettu ikämme:)), jossa oli hento eläkeläisteema posliinikuppeineen ja tarjoiluineen. Loppuillan tulos oli lähempänä teinidiskoa kuin vanhainkotia. Hmm, täytyykin alkaa ideoida Halloween-naamiaisia! Jollei kukaan tule, pukeudun yksin ja syön kurpitsapiirakkaa töllön ääressä.

    Liked by 1 henkilö

  2. Hauska idea! En olekaan ajatellut eläkeläisjuhlia! Meillä olisi nyt 59 vuotta tarjolla yhteenlasketuksi iäksi, mutta siitä ei saisi kuin keski-ikäisten juhlat. Mitähän sellaisissa tehdään? Lauletaan 80-luvun hittejä karaokessa, juodaan viiniä ja olutta ja pelataan Trivial Pursuitin ensimmäistä versiota? Itse suunnittelen jo omia kolmikymppisiäni. Ne ovat 90-luvun lastensynttärit sisältäen ongintaa, aasinhäntää ja pitkän pöydän, jonka ympärille kaikki kokoontuvat. Kurpitsapiirakkaa ja skumppaa pöytään halloweeninä, jos yksin joutuu olemaan! 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.