Sumuisia aamuja, hitaita kahveja ja yksi sininen nenäkannu

Opiskeluaikanani elämäni oli yhtä suurta arkivapaata, mutta nykyään saan sellaisesta vain harvoin maistiaisia. Hartaasti toivottu harvoin koitti onneksi tällä viikolla!
DSC_0092 (2)DSC_0094 (3)DSC_0096 (2)DSC_0113 (2)DSC_01149.00 Herään. Yritän muistella, mitä unta näin. Ainakin se oli toiveikas ja kiehtova. Inhottaa, etten pysty palauttamaan sitä mieleeni. Ikkunasta näkyy pelkkää sumua, mutta huomaan silti, että joku on leikannut kerrostalomme etupihan pensaat muotoon.

9.43 Istun aamukahvilla nojatuolissa. Selaan puhelinta, luen uutiset. Missifinalistit julkistetaan kuulemma pian, Trump on törttöillyt ja yksi kadonnut löydetty.

10.40 En tiedä, mitä olen tehnyt edellisen tunnin, mutta yhtäkkiä on kiire.

11.53 Yritän ottaa syksyistä kuvaa lähiristeyksessä. Kaipaan kuvaan oikeata autosumaa, mutta yhtäkkiä liikenne hiljenee ja kuva epäonnistuu. Matkalla ihmettelen jälleen sitä, mihin käytin kaiken vapaa-aikani opiskellessani. Elin suurimman osan viikosta vapaasti tehden mitä huvittaa, kunhan pakolliset työt ja luennot tulivat suoritetuiksi.

11.58 Seison Simit Housen edessä odottamassa ystävääni. Ravintolasta puskeva tuoksu on valloittava. Olisipa maailmassa enemmän tällaisia kulmaravintoloita, joiden aidot tuoksut tuovat hymyn huulille.

11.10 Nenäni eteen tuodaan avokadosalaatti. Se on raikas, maukas ja kekseliäs, joskin melko kevyt. Kirjoitan Simit Housesta tarkemmin vielä tällä viikolla.

12.05 Pujahdan ravintolan vieressä sijaitsevaan Alanya Marketiin. Ostan aamulla väärällä jalalla nousseelle kumppanilleni baklavan.

13.03 Olemme juoneet pitkät kahvit ystäväni kanssa, hän on aloittanut työpäivänsä ja minä olen suorittamassa viikonlopun ruokaostoksia vauhdilla. Löydän vihdoin spagettikurpitsan, mutta raitajuuri jää uupumaan. Mistähän niitä saa?

13.20 Napostelen kotona Simit Housesta ostamani perunabörekin. Kipuan sänkyyn, näen unta Nokian kaupungista ja herään vasta kolmen jälkeen. Täydelliset päiväunet, päätä ei turvota liian pitkät unet, ja olo tuntuu erityisen virkeältä.

16.15 Sujautan jalkaani kevyet lenkkitossut ja lähden reippaasti kävellen apteekkiin. Yliopiston Apteekin uusi järjestys on kamala. Pyörin aikani kaupassa etsien nenäkannua ja -suolaa. Myyjiä ei näy. Ei nyt, kun niitä tarvittaisi. Lopulta löydän nenäkannun alimmalta hyllyltä yhden kulman takana sijaitsevasta hyllystä. Värit ovat harvinaisen rumat: punainen, sininen ja vihreä. Kaikista saatavilla todella kurja sävy. Valitsen sinisen. En tiedä, miksi.

17.02 Asettelen aiemmin ostamani krysanteemit maljakkoon. Lorautan sekaan sitruunalimonadia. Se todella toimii! Edellisen kerran, kun leikkokukat majailivat limpparivedessä, ne kestivät hyvinä kaksi viikkoa. Salaisuus lienee sokerissa ja sitruunassa.

18.04 Olen järkyttynyt. Ruoankuljetuspalvelu Foodora on tilapäisesti poissa käytöstä. Kävelen nöyrästi pakastimelle ajatuksenani tuhota osa loppuviikon eväistä. Annan Foodoralle viimeisen mahdollisuuden ja kuinka ollakaan: tilaukseni onnistuu. Kun on hemmottelulinjalle lähtenyt, täytynee se pitää loppuun saakka. Olenhan vapaalla. Harvinaisella arkivapaalla.

18.21 Odotan ruokaa, ja päätän tutustua uuteen vakiovarusteeseeni. Nenäkannuun. Nenäni on ollut noin vuoden tukossa. Kannu tosiaan toimii, vaikka osa vedestä tuntuu valuvan nieluun. Kannuttelun jälkeen hengitystiet tuntuvat avonaisemmilta ja vähemmän ärtyneiltä. En tiedä, johtuuko se siitä, että kun haluan uskoa johonkin, muuttuu se helposti myös fyysisesti todeksi.

20.30 Vaihdamme lakanat pitkän ruokailuhetken päätteeksi. Tulee hiki. Kaipaan sellaisia pussilakanoita, joissa olisi reiät toisessa päässä. Nyt joudun sukeltamaan puoliksi lakanan sisään, jotta saan täkin paikoilleen.

22.05 Ramasee. Pallottelen Marko Kilven dekkarin ja Areenaan saapunen Liberty-sarjan välillä. Päädyn kirjaan, koska ajattelen sen sulkevan silmäni tehokkaasti ja sopivan aikaisin.

Mikä ihmisten arjessa on kiinnostavinta?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.