Laiskottelu on ihanaa

Kun tämä teksti tulee julki, teen kaikkea muuta kuin laiskottelen. Viiletän junassa pitkin Suomea, seurustelen ja olen mieliksi. Annan kaikkeni arjessa. Se, mitä rauhallisena lauantaipäivänä pitäisi tehdä, on nimenomaan sitä kaikkea muuta: antaa olla ja olla vain.
DSC_0197Minulla oli joskus tapana juosta paikasta toiseen ja suorittaa elämää, kunnes huomasin, että ihmiskeho ei toimi niin. Kulunut viikko on ollut siitä hyvä muistutus, sillä lepoa ei ole ollut oikein nimeksikään. On tapahtunut paljon ihania asioita ja olen saanut jopa uusia kokemuksia, mutta antaisin silti mitä tahansa, että saisin hengähtää. Senkin aika onneksi tulee ensi viikolla.

Laiskuus on hyve, suuri palvelus itselle. Sanan kaiku on aika negatiivinen, mutta minä ajattelen, että laiskottelu tarkoittaa sellaista täydellistä rentoutumista ja mitään tekemättömyyttä. Sitä, että antaa itselleen luvan tehdä ihan mitä tahansa. Tai lähinnä antaa luvan olla tekemättä yhtään mitään. Ja se on parasta.

Kun laiskottelen…

  • köllöttelen ensinnäkin sängyssä, josta rakennan laiskottelukeskuksen. Ruokailu ei tosin kuulu sänkyyn. Elektroniikka, lehdet ja muistiinpanovälineet kylläkin.
  • luen tosielämän rikosmysteereitä. Tavallaan aika epäeettistä, mutta niin kiehtovaa aikalaishistoriaa, jonka todenmukaisuutta voi samalla arvailla.
  • kahlaan kaikki uutiset läpi. Muistan ne lopulta ulkoa.
  • katselen YouTube-videoita. Kaikki menee lifestyle-hömpästä monimutkaisiin reseptineroiluihin. Joo, olen katsonut myös kilpasyöntivideoita. Ei järkeä.
  • makaan sängyssä ja uppoudun siihen, kuinka hyvältä tekemättömyys tuntuu. Peitto tuntuu ihanalta, tyynyt tuntuu ihanalta ja kun ikkuna on auki, ilma on sopivan viileää.
  • järjestelen mielessäni tulevan viikon asioita. On rento olo, kun tietää, että hommat ovat hoidossa. Saatan stressata pientäkin asiaa. Viimeksi ahdistuin siitä, mistä bussi lähtee Seinäjoelta Kokkolaan ja siitä, kun en ollut jaksanut tulostaa verokorttia, jolla ei ole mikään kiire.

Rentoa lauantaita! Älä tee mitään, mitä ei ole ihan pakko.

Miten sinä laiskottelet? Onko rentoutuminen sinulle vaikeaa?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.