Taas jäi bloggaamatta!

On vähän kummallista, että hyvän tuulen harrastuksesta voi tuntea huonoa omatuntoa. Liekö marraskuu imenyt inspiraationi, mutta sanainen arkkuni on ollut poikkeuksellisen pahassa jumissa, ja se on näkynyt julkaisutahdissa. Näistäkään aiheista ei tullut blogitekstiä synkän syksyn aikana!
DSC_0103Välillä on tietysti hyvä olla hiljaa – varsinkin, jos ei voi esittää tarpeeksi jäsenneltyä mielipidettä aiheesta. Aivan kaikista mieleen juolahtaneista teemoista ei aina edes saa kokonaista tekstiä. Uskallan väittää, että viimeaikaisista väliin jääneistä aiheista huomaa kyllä, miksi ne eivät päätyneet Mediakka-otsikoihin.

Kookosmanna
Maistoin Ruohonjuuressa kookosmannaa persoonallisen tuote-esittelijän johdolla. Hän kaatoi kookosmannaa kädelleni, josta se piti nuolla suuhun. Kieltämättä erikoista, mutta onneksi kookosmanna oli aivan valtavan herkullista. Palasin seuraavana päivän ostamaan sitä purkillisen. Kotimaistelussa olen yrittänyt analysoida, miten maku loppujen lopuksi eroaa kookosöljystä ja miten tuotteet ylipäätään eroavat toisistaan.

Jakkihedelmä
Olen kuolannut pitkään vegaanisissa YouTube-reseptivideoissa näkemiäni jakkihedelmäruokia, mutta myös jackfruitina tunnettua, lihattomaksi pulled porkiksi muuntuvaa eksoottista hedelmää on ollut vaikea löytää Suomesta. Tuoreesta jakkihedelmästä saa vain haaveilla, mutta Upton’sin säilötyt jakkihedelmät ovat ihan maukkaita. Minun suosikkini on BBQ-marinoitu. Jackfruitin maku on aavistuksen hedelmäinen mutta kuitenkin todella neutraali. Koostumus on säikeinen kuten nyhtölihoissa, mutta ei millään tavalla ällöttävä. Kaloreita tuotteessa on todella vähän, joten sellaisenaan se ei pidä nälkää.

Tuote-esittelijät
En haluaisi arvostella kenenkään työtä, mutta en voi myöskään peittää ärtymystäni. Oikaisen joka päivä – välillä jopa kahdesti – erään kauppakeskuksen läpi. Kävellessäni minulle tarjotaan näytteitä yleensä kaksi kertaa ja puhelinliittymää kerran per matka. Kyllä se ärsyttää, vaikka tiedän, että kyseessä on työ, joka täytyy hoitaa tietyllä tavalla. Tiedän myös, ettei ole vaikeaa vastata itse ystävällisesti ”ei kiitos”, mutta senkin toistelu lyhyen matkan aikana jäytää sen verran, että valitsen monesti kiertoreitin.

Ranta-Tampella
Olisi itse asiassa aika hyvä idea esitellä blogissa ihannetilanteessa kaikki Tampereen asuinalueet ja puistot! Siitä voisi saada jopa ihan oma bloginsa, jonka perustamista en tosin ole ajatellut toteuttaa. Olen kirjoittanut Paljasta Tampere -sarjaan muutamia juttuja, mutta sen tekeminen on alkanut hyvästä ideasta huolimatta tuntua vähän turhalta. En tiedä, saisiko niistä eniten irti se, joka ei asu Tampereella vai nimenomaan kaupungin asukas. Uusin asuinaluetulokas kotikaupungissani lienee Särkänniemen liepeille vauhdilla nouseva Ranta-Tampella, joka on kerrassaan ihastuttava jo puoliksi työmaa-alueenakin. Marraskuu ei vain tee oikeutta alueelle, ja lisäksi uudisalueen kuvaaminen tuntuu tirkistelyltä.

Tampereen katukuva
Täytyy myöntää, että vieno kukkahattutäti on nostanut päätään sisälläni kuluneella viikolla, kun olen kävellyt pitkästä aikaa ilta-aikaan kotiin läpi kaupungin. Viime kuukaudet ovat kuluneet pyörän selässä muilla reitellä ydinkeskustan ulkopuolella tai sitten olen laiskana hypännyt bussiin, jos kyseessä on ollut iltameno. Kello on ollut useana päivänä vasta yhdeksän, kun olen jolkottanut käytännössä koko keskustan päästä päähän palatessani kotiin. Minusta on tuntunut joka ilta siltä, että olen ainoa, jolla ei ole veressä minkäänlaisia päihdyttäviä aineita. Levottomat olot ja väkivaltaisen käytöksen katselu on saanut minut ensimmäistä kertaa todella huolestumaan  huumeongelmasta. En kuitenkaan viitsi ruotia tilannetta enempää, sillä en ole asiantuntija tai aiheeseen perehtynyt.

Uuteen nousuun!

Mitä sinä olet viime aikoina jättänyt sanomatta?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.