Minun onneni, jonkun painajainen

Pöytä odottamassa ruokailijoitaan, vieraana koko suku, liian kuuma olohuone ja tupa täynnä ääntä. Sitä minä odotan! Mutta senkin ymmärrän, että joillekin perinteinen sukujoulu on kauhistus.
DSC_0207Kertoessani perheeni jouluperinteistä en kuitenkaan ehkä tarpeeksi korostanut sitä, ettei minun jouluni olisi joulu ilman sukua, tiivistä ja äänekästä sukujuhlaa. Meidän pientä Kreikkalainen naimakauppa -elokuvaa muistuttavaa sukua, huutoa, kiljuntaa ja touhotusta. Kolmesta siskoksesta lähteneitä uusia versoja ja pieniä nuppuja.

Koska suku on minulle niin tärkeä – vaikken sitä usein ääneen sanokaan – tuntuu surulliselta, että joillekin sukujoulu on painajainen. Ei tietääkseni minun suvussani, mutta muualla mahdollisesti.

Minua vähän nauratti, kun eräässä vegereseptivideossa neuvottiin jättämään arat aiheet, kuten esimerkiksi veganismi, joulupöydän ulkopuolelle. Minusta olisi suorastaan kauheaa, jos ei voisi puhua ajankohtaisista asioista, mutta siitä olen samaa mieltä, että turha alkaa vängätä mielipiteistä tai kaivella oikeasti herkkiä aiheita. Minun mielestäni meidän aattoillan pöydässä saa kuitenkin olla juuri sitä mieltä, mitä haluaa.

Uskon, että suurin syy siihen, miksi sukujoulusta tulee monelle rasite, on se, ettei voi olla oma itsensä. Olisi hirveää joutua teeskentelemään ja suoristamaan selkäänsä monta päivää! Oikeastaan odotan jo kauhulla pitkien pyhävapaiden jälkeen kuultavia uutisia pieleen menneestä perheauvosta. Pinna kiristyy vapaalla, kun odotukset ovat liian kovat. Suosittelen siis edelleen kaikkia tiukkapipoja kuuntelemaan Joulumaan. Jospa se joulun taika sieltä avautuisi ja kääntäisi kurssin viime hetkellä.

Joulu ilman sukulaisiani olisi vain tavallinen illallinen vanhempieni kanssa, turhaan kauniisti asetellut kynttilät ja kävely talvimaisemassa ilman tarkoitusta.

Rauhallista ja rentoa joulua!

Kuuluuko koko suku jouluusi?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.