Kaaso, joka ei koskaan mene naimisiin

Pian koittaa elokuu 2020 ja yksi päivistä, jonka eteen näen enemmän vaivaa kuin omiin valmistujaisiini tai vähän suuren päivän jälkeen koittaviin kolmikymppisiini. Minun rakas ystäväni menee naimisiin. Olen hänen kaasonsa, mutten tehtävässä suinkaan ensimmäistä kertaa elämässäni.
dsc_0065Ystävälleni avioliitto on hänen ensimmäisensä. Harva tähän ikään mennessä on useasti ehtinyt mennä naimisiin, ja jos olisi, ei se muiden murhe ole – tai murhe ylipäätään, elämää vain. Olin ensimmäisen kerran kaasona toisen ystäväni häissä vuonna 2015. Siitä ei ole edes kauaa, mutta minusta ajan kuluminen tuntuu ikuisuudelta. Ehkä olin päivästä rasittunut ja stressaantunut ja viinistä humaltunut, mutta muutama vuosi sitten juhlitut häät tuntuvat unelta. Minusta on yksinkertaisesti ihanaa olla kaaso, ja uskon, että pystyn hoitamaan seuraavan pestini entistä paremmin ja intohimoisemmin ollessani viisi vuotta vanhempi kuin ensimmäisellä kierroksella.

Kaasointoilussani vain sattuu olemaan yksi suuri ristiriita. Minä en halua naimisiin. En koskaan mene naimisiin. Minulle avioliitto ei merkitse mitään. Tähän mennessä olen kuullut niin monesti saman mantran siitä, etten voi tietää, mitä haluan, sillä olen liian nuori. Eihän heitäkään, jotka haluavat naimisiin, kyseenalaisteta. Mitä jos he eivät tiedä, mitä haluavat? Joka tapauksessa minulta ei kuitenkaan ole millään tavalla pois se, että jotkut haluavat sitoutua toisiinsa juridisesti ja symbolisesti. Avioliitto on ihana asia, jos se todella merkitsee siihen ryhtyville.

Olen kuitenkin innoissani häistä jo päästessäni vieraaksi niihin, sillä häät juhlina ovat yleensä erinomaisia, huolellisesti suunniteltuja ja viihdyttäviä. Se, että on mukana rakentamassa suurta juhlaa, tekee siitä vielä erityisemmän. Ajattelen kaasona olemisen kunniatehtävänä ja luottamuksenosoituksena, joten voisi kai sanoa, että kaasous ei ole minulta kumarrus avioliitolle, vaan ystävyydelle. On ihana jakaa juhlatunnelmointi yhdessä, askarrella, koristella, suunnitella ja työskennellä yhteisen, ystävälle valtavan tärkeän päämäärän eteen.

Välillä ajattelen, että tarkoitukseni on olla 27 Dresses -elokuvan (2008) Jane Nichols (Katherine Heigl), joka on ollut kaasona kymmenissä häissä, mutta hänen omia häitään ei vain kuulu. Sillä erotuksella tosin, että kellojen ei kuulukaan soida minun häideni merkiksi. En kuitenkaan malta odottaa, miltä näyttää eräs elokuinen lauantai, kun kellot kumisevat, kuohuvat avataan, kakku leikataan ja maljat nostetaan kahden minulle tärkeän ihmisen loppuelämän ensimmäisen päivän kunniaksi.

Olen jo kirjoittanut kaason puheen.

Oletko ollut kaasona? Minkälaisia ajatuksia avioliitto herättää sinussa?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

4 thoughts on “Kaaso, joka ei koskaan mene naimisiin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.