Lomaodotuksia ennen eläkettä

Huomenna on lomani ensimmäinen virallinen päivä. Muistini mukaan ehdin jo arvostella kesäilakoijia, mutta on pakko myöntää, että tämä loma tulee tarpeeseen ja on ihanaa, että se on nimenomaan kesällä.
DSC_0077Voi olla, että koen vain sellaista aika tavallista länsimaisen korkeakoulutetun unelmatyön etsijän kipuilua herätessäni joka aamu miettimään, miksei tämäkään aamu ollut sitä, mitä toivoin. Siksi on ihanaa lomailla ja elää inspiraationsa mukaan.

Haluaisin ajatella, että ihmisen ikuinen loman tarve loppuu joskus, mutten ole varma, voiko se loppua ennen eläkeikää. Että ihanko oikeasti tätä täytyy kestää seuraavat 40 vuotta ja ehkä eläkettä ei koskaan tule? Vaikka saisi unelmiensa työn, tuntuuko sen tekeminen yhtä ihanalta seuraavat 40 vuotta? Olemmeko kasvaneet väärin luullessamme, että työn ja vapaa-ajan pitäisi kohdata ideaalilla tavalla? Raatoivathan edellisetkin sukupolvet nilkat mudassa sirppi heiluen pellolla, sitten rynkky olalla ja lopulta sormet ensimmäisten markkinoille tulleiden kotitietokoneiden harmailla näppäimillä.

Peruskesälomassa suurin ongelma on kuitenkin liian suurien odotusten lataaminen. Olimme vähällä seesteisessä kodissammekin joutua konfliktiin niin monesta asiasta ihan vain siksi, että meitä kumpaakin ohjasi visio siitä, miten asioiden kuuluu mennä lomalla. Toinen haluaisi ostaa valmiiksi kolme sievää kesäkurpitsaa, ja toinen lähteä matkaan tyhjällä kylmälaukulla. Toinen haluaisi päättää tarkan lähtöajan, vaikka toinen voisi vain kuunnella kehoaan ja lähteä, kun jaksaa. Näin suuret eripurat johtavat stressiin ja tarpeettomaan äkäilyyn.

Ihmisellä saattaa kaikesta arjen harmista huolimatta mennä elämässään aika hyvin, jos kesälomalla stressaantuminen on mahdollista. Tai sitten illuusio täydellisestä vapaudesta kääntyy aina lopulta itseään vastaan.

Nyt on joka tapauksessa aika rentoutua ja elää vatsan ja väsymyksen mukaan! Blogi päivittyy normaalisti, sillä luonnonhelmassa on aikaa näpyttää enemmän kuin aikoihin.

Mitä odotat tai odotit lomaltasi? Lataavatko ihmiset lomiinsa liian suuria odotuksia?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.