Tätä et tiennyt minusta, osa 2

Kuinka ihanan omahyväistä puhua vain itsestään. Täällä lomalandiassa ei nimittäin tarvitse ajatella kuin itseään ja ehkä vähän puolisoaan. Siksi kerron jo toistamiseen asioita, joita ette tienneet minusta.
DSC_0031.JPGOlen nimi-intoilija. Nautin kovasti nimien keksimisestä, nimien alkuperän miettimisestä ja muiden nimivalintojen taustojen pohtimisesta. Ilmiönä nimet ovat siitä mielenkiintoinen, että niiden valitsemista ohjaa vahvasti niin kulttuuri kuin henkilökohtaiset mieltymykset. Eikä kummastakaan kannata kinata.

Olen ollut Nirvanan, Kentin ja Avril Lavignen fani, vaikken fanituskulttuuria ymmärräkään. Kaikki kolme artistia kertovat oman tarinansa teiniajastani. Lavigne iski minuun aivan täysillä, kun oli alakoulussa, mutta fanitus loppui yläasteen aikana. Sitten tilalle tuli Nirvana, jonka traagisuus ja vahva sidos 90-lukuun kiehtoi minua. Lukioajan kuuntelin Kentiä, joka osaltaan paransi ruotsin kielen taitoani. Ainakin sanavarastoani. Näistä idoleista huolimatta en koskaan koe olleeni mikään kummoinen musiikkifanaatikko tai edes fani.

En tunne pikkuserkkujani oikeastaan lainkaan. Vähäisetkin siteet ovat katkenneet, mikä tavallaan on sääli, mutta niin sen kai kuuluu mennä. Sidettä on vaikea rakentaa aikuisena, ja vaikka polveudumme samasta sisarus- ja serkkukatraasta, ei todellista yhteyttä ole, jos sitä ei ole aikoinaan luonut. Instagramissa sainkin aikaiseksi hedelmällisen keskustelun aiheesta kertoessani, kuinka tärkeitä serkut kuitenkin ovat minulle. Monille serkutkaan eivät merkitse mitään.

Lapsena yksi lempiruoistani oli velli, jossa oli muussattua perunaa ja pilkottua kananmunaa sekaisin. Ajatus oksettaa, mutta onneksi tuo kyseinen seos oli sen verran harvinainen herkku, että se jätti ainoastaan lämpimät muistot.

Minulla on ollut neljä hamsteria: Touhu, Hipsu, Torsti ja Ilpo. Ne olivat hurjan suloisia otuksia, joiden sydämet löivät tuhatta ja sataa, ne juoksivat yöt juoksupyörässä ja rakastivat eniten kuorellisia kurpitsansiemeniä. Omistin aina yhden hamsterin kerrallaan, ja Torstia lukuun ottamatta kaikki elivät yli kaksi vuotta, jopa liki kolme.

Tuntuuko tutulta? Samastutko johonkin kohtaan?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

One thought on “Tätä et tiennyt minusta, osa 2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.