Haloo, kuuleeko bridezilla?

Kuumin hääsesonki lähenee loppuaan, mutta avioliittoja sentään solmitaan ympäri vuoden. Bridezillat eivät siis ole vielä talviunilla. Onko heitä todella olemassa?
DSC_0062.JPGEnglannin kielen sana bridezilla tarkoittaa suomeksi hirviömorsianta. Kiukuttelevaa, kyykyttävää ja kettuilevaa äkäpussia, joka on päättänyt mennä naimisiin ja värvännyt vähän apujoukkoja.

Jos silmäilee kesäkaudella nettilehtiä, pääsee käsiksi moniin morsian- ja kaasokauhutarinoihin. Perisuomalaisia tarinoita voi lukea Ilta-Sanomissa aikoinaan julkaistusta jutusta (IS.fi 24.6.2016), joka kokoaa hyvin yhteen häähirveydet huomioiden morsianten toilailujen lisäksi sulhasten ja anoppien edesottamukset. Bridezilloja on siis oltava olemassa, sillä niistä kirjoitetaan ihan joka kesä. Ja onpa heistä tehty oma tv-sarjakin Bridezillas (suom. Häähullut).

Kävin eilen aiheeseen liittyvän lyhyen keskustelun ensi kesän morsiamen kanssa. Minä olen luonnollisesti kaaso.

– Aion sitten kirjoittaa huomenna hirviömorsiamista, mutta se teksti ei kerro susta.
– Katsotaan nyt! hän vastasi nauraen.

Minun on hyvin vaikea uskoa, että rakkaasta ystävästäni kuoriutuisi monsteri seuraavien 366 päivän aikana. Ei tullut toisestakaan ystävästäni, kun viimeksi olin kaasona – tasan neljä vuotta sitten. Veikkaan nimittäin, että bridezillailut koskevat ainoastaan tietynlaisia ihmisiä ja kenties vain elämäntyyliä, jossa on aikaa omistautua ökyilylle ja kimallukselle. Totta toki on se, että häät ovat iso uurastus parille ja lähipiirille aina budjetista fyysiseen toteutukseen, joten ei ihme, jos hermo kiristyy. Uskon silti, että meidän touhussa bridechillailu voittaa -zillailun. (Keksin bridechillailun itse äsken! Saa onnitella.)

Hääjuhlaan latautuu aivan valtavasti odotuksia. Ehkä jopa enemmän kuin avioliittoon, jota voi tutkailla rauhassa ja joka ei siltä istumalta muuta mitään muuta kuin ehkä sukunimen, aina ei sitäkään. Minusta on kiinnostavaa ajatella, miksi nimenomaan avioituminen tekee yhdestä juhlasta sekä erityisen merkittävän että hirvittävän stressaavan. Eihän mitään kekkereitä uurasteta hikikarpalot otsalla kädet täristen yhtä paljon kuin häitä. Käytännössä kyseessä on vain valtavat juhlat. Saatan olla hääkyynikko, mutta en vain ymmärrä, miksi oikeusnotaarin tai papin vierailu parin vuoden sisään saa aikaan niin valtavan liikehdinnän.

Vaikka uskon vakaasti, että ympärilläni on niin ihania ihmisiä, ettei huolta häähirviön kuoriutumisesta ole, täytyy minunkin mennä itseeni. Vielä emme ole olleet morsiamen kanssa törmäyskurssilla ja uskon, ettei niin käykään, etenkin, jos roolijako on selvä. Yleisesti ajattelen, ettei kaasolle ei pidä langettaa liian suurta vastuuta, sillä se olisi kohtuutonta. Eiväthän ne kaason juhlat ole! Näen kaason tukijana ja toteuttajana, joka kuuntelee morsiamen toiveita ja auttaa jalostamaan ideoita samalla, kun hoitaa pieniä käytännön tehtäviä. Oleellista on tosiaan se, ettei kyseessä ole kaason häät, joten on turha yrittää jyrätä omilla ideoilla.

Tuleva morsian muistutti minua ihanasti rentoutumisesta luonnostellessaan aikataulua juhliinsa.

– Haluan, että ehdit kunnolla istua alas ja nauttia. Sillä tavalla ihan kunnolla skumpatella ja juhlia. Se on pääasia.

Rakkauden ja yhteisen tulevaisuuden juhlasta ei totisesti kannata pyöritellä valmistelujen aikana stressipesäkettä. Parin taival jatkuu, jos on jatkuakseen, juhlittiinpa häitä tai ei. Tässä en viittaa pelkästään ystäväpariskuntaani, vaan ihan kaikkiin ihmisiin.

Sormukset sormeen, skumppa auki ja tanssilattialle! Näin käteen jää muutakin kuin iso lasku ja päivä, josta ei muista kuin kramppiin vääntyneen mahan ja pään ympärillä kiristäneen vanteen.

Onko bridezilloja oikeasti olemassa? Minkälainen morsian tai minkälaisen morsiamen kaasona olet ollut? Mikä meni pieleen?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.