Niille, jotka istuvat hiljaa ja unohtavat syödä salaattinsa

Olen ottanut uudeksi tavakseni olla näpelöimättä bussissa puhelinta. Sen lisäksi, että matkapahoinvointini vähenee, tarjoaa elektroniikasta vapautuminen uskomattoman rauhallisen hetken tarkkailla muita matkustajia.
DSC_01211Mies tulee bussiin ilman talvitakkia kantaen toisessa kädessään huolettomasti kissan kuljetuskoppaa. Se on täynnä roskia. Missä olet kissa?

Nainen, jonka toinen etuhammas on mustunut, puhuu rivoja Venäjästä, ranskalaisista ja sukupuolielimistä. Hän huutaa ja toistaa sanomaansa. Kun nyt muut vain ymmärtäisivät, mitä ne ranskalaiset Venäjältä hakevat. Syy-seuraussuhteet jäävät pimentoon.

Vanha mies aivastaa monta kertaa. Jokaisella rykäisyllä viereisellä penkillä istuva poika säikähtää ja mulkaisee vihaisesti miestä. Sitten hän repii tarralenkkitossujensa nauhoja. Auki ja kiinni, auki ja kiinni.

Naiset juttelevat kovaäänisesti vanhemmistaan. Toisella ei niitä ole ollut vuosikymmeniin, vieruskaveri on saanut pitää ne yli 70-vuotiaaksi asti. Mutta kyllä ovat lähes satavuotiaat kuulemma huonokuuloisia. Oikeasti heikkokuuloisimpia ovat ne, jotka eivät nosta päätään älylaitteestaan.

Varusnainen kertoo syöneensä koko päivän aikana pelkkää salaattia ja odottavansa innolla paluuta kasarmille. Siellä muistaa syödä kunnolla. On niin ihana sulautua joukkoon.

Minä en muuta mietikään kuin sitä, miten pääsisin joukosta pois. Erottuisin ja uskaltaisin. Silti lopulta jään vain paikoilleni kuuntelemaan muita.

Muistakaa antaa linja-autolle tilaa kadulla. Joukkoliikenne on hyväksi ihmiselle. Niillekin, jotka istuvat hiljaa.

Mitä sinä salakuuntelit viimeksi bussissa?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.